Ga verder naar de inhoud

On Track Again

Na een zelfmoordpoging ‘On track again’? Ja, het kan!

In deze tool voor jongeren ontdek je wat je kan doen om terug op weg te geraken aan de hand van praktische tools en tips, video’s en getuigenissen. Ook naasten kunnen op deze pagina's terecht.

Over On Track Again

Suïcidaal gedrag kan bij jongeren soms verborgen blijven zowel voor de omgeving als voor de hulpverlening. Daarnaast ervaren veel jongeren een hoge drempel om hulp te vragen.

Om jongeren die een poging ondernamen beter te detecteren en te ondersteunen, werd On Track Again ontwikkeld.

Doel van On Track Again

Het doel is om hulpverleners te ondersteunen en dichter bij de jongere te brengen. Hulpverleners, maar ook de naaste omgeving of andere betrokkenen kunnen On Track Again aanbieden aan jongeren om hun te ondersteunen na een poging.

De tool kan op zichzelf gebruikt worden. We raden wel aan om onderdelen zoals het Safety Plan en lifesavers samen met een therapeut op te maken.

Onderdelen van On Track Again

On Track Again bestaat uit:

  • Bovenstaande webpagina’s met informatie en getuigenissen over wat je als jongere kan doen om jezelf te ondersteunen na een suïcidepoging.
  • Brochure voor de jongere: Beknopte informatie voor jongeren over wat je kan doen om jezelf te ondersteunen na een suïcidepoging.
  • Folder voor de ouders: Informatie voor de ouders over suïcidepogingen bij jongeren en wat je kan doen om je kind te ondersteunen.
  • De On Track Again app: deze applicatie is niet langer beschikbaar. Hier vind je meer informatie en alternatieven.