Te Gek!? Tour de France 1813 - Overpeinzingen van Gert onderweg

Geplaatst door: kirstenpauwels

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Ondertussen is het team van fietsers en begeleiders van Te Gek!? in Frankrijk aangekomen. Van Gert ontvingen we een eerste impressie...

Het is zover ! Woensdagavond zestien juli, tegen de klok van negen, Vestingstraat in Diest. Het Te Gek!?-peloton staat vertrekkensklaar richting Cauterets, aan de voet van de Franse Pyreneeën, een lange rit tegemoet in het avondrood en het donkerste van de nacht.

's Morgens zitten we al aan de oevers van de Gave, en de voet van zowel Aubisque, die andere mythische col als Hautacam, die we begin volgende week zullen (trachten) te temmen. Van hieruit vertrokken we in colonne naar de "Rive Gauche" van de klaterende Gave ... de onderkoelde bergrivier die Bernadette Soubirous uit het nabijgelegen Lourdes onsterfelijk maakte in religieuze kringen. Picknikken en toch meteen bezig zijn met de campagne ... je bent NIET ALLEEN ... praten helpt, luisteren ook ... en het loont de moeite, de weg te zoeken, te vragen indien nodig ... naar professionele hulpverlening. De haiku van Europees president Herman Van Rompuy heeft ons zeker ergens geraakt. 

Gert Janssens
 Argelès/Cauterets, 17/07/2014.

© Zelfmoord1813 - disclaimer