Ga verder naar de inhoud

1813 Run - Loop mee en steun Zelfmoord1813

Geplaatst door: VLESP
13/06/2023

Op 10 september, Werelddag Suïcidepreventie, organiseren we een loopevent ten voordele van Zelfmoord1813. Het doel is om samen minstens 1813 kilometer te lopen.

Wil jij op een sportieve manier Zelfmoord1813 en de preventie van zelfdoding steunen? Schrijf je dan nu in!

WSPD test zonder achtergrond

Inschrijven

De 1813 Run vindt plaats in de Gentbrugse Meersen, op 10 september, vanaf 15 uur. Inschrijven kan via onderstaande knop. Je kan kiezen om 5, 10 of 15 kilometer te lopen.

Loop je liever niet mee, maar wil je wel een steentje bijdragen? Kies dan voor een steunticket of voor een donatie en supporter mee vanuit onze supporterszone. Daar kan je genieten van een hapje en een drankje bij één van de foodtrucks.

Maak van de 1813 Run je bedrijfsuitstap

Bewegen vermindert stress, zorgt voor betere slaap en meer mentaal welbevinden. Ook op het werk zijn welzijn en gezondheid belangrijk. Daag je werknemers uit om mee te lopen ten voordele van Zelfmoord1813 én jullie (mentale) gezondheid. Toon samen dat jullie de preventie van zelfdoding steunen!

Samen bewegen voor meer mentaal welzijn!

Onderzoek toont aan dat er een link is tussen bewegen en je beter in je vel voelen. Ook weten we dat sociaal contact en samenzijn beschermende factoren zijn die het risico op zelfdoding doen afnemen. Op de1813 Run lopen we samen. Het is dus géén wedstrijd, maar wie wil kan wel hun tijd raadplegen.

Waarom een Werelddag?

Zelfdoding treft veel mensen, maar erover praten is nog vaak een taboe. Daarom worden er vanuit de hele wereld op 10 september acties opgezet om aandacht te vragen voor de preventie van zelfdoding.

Ook de organisaties achter Zelfmoord1813 roepen op Werelddag Suïcidepreventie iedereen op om mee het verschil te maken. Samen kunnen we proberen om het aantal zelfdodingen te doen dalen, want tot preventie van zelfdoding kan iedereen bijdragen.

Meer nieuwsartikels

Oproep spwerkvloer

Oproep deelname werknemers - suïcidepreventie op de werkvloer

VLESP - 25/01/2024

Had je in het verleden zelfdodingsgedachten terwijl je tewerkgesteld was? En wil je graag bijdragen aan zelfmoordpreventie op de werkvloer? Neem dan deel aan ons onderzoek.

Afbeelding Symp

VLESP viert 10-jarig bestaan en lanceert nieuwe adviezen voor suïcidepreventie

VLESP - 7/12/2023

Maak kennis met de nieuwe adviezen voor suïcidepreventie bij kinderen en jongeren en bij personen met autisme.

Notieblok pennen

Rapport suïcidepogingen 2022

VLESP - 28/11/2023

Lees meer over de registratie van de suïcidepogingen in 2022