Ga verder naar de inhoud

Hoe draag ik bij aan Werelddag Suïcidepreventie?

Op 10 september, Werelddag Suïcidepreventie, wordt elk jaar wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding. In Vlaanderen organiseren we vanuit Zelfmoord1813 tal van acties op en in aanloop naar de Werelddag.

Op de Werelddag agenda in 2024

Deze acties worden in de loop van de zomer verder aangevuld:

Werelddag voorbeeld pin

Draag de pin & deel een foto

Neem deel aan deze actie door op Werelddag Suïcidepreventie een pin te dragen en foto's hiervan te delen met vermelding van #WSPD2024.

Brandende kaars

Light a Candle

Op Werelddag Suïcidepreventie organiseert Werkgroep Verder samen met hun internationale collega's wereldwijd de actie 'Light a Candle'. Om 20 uur zetten we kaarsen aan het raam om onze steun te getuigen aan nabestaanden na zelfdoding én om onze overleden dierbaren te gedenken.

WSPD stukje

Communicatiemateriaal

Wil jij ook graag het belang van suïcidepreventie onder de aandacht brengen op 10 september? Op deze pagina vind je inspiratie, afbeeldingen en voorbeeldtekstjes om mee te communiceren rond Werelddag Suïcidepreventie.

Handen op boomstronk team

Zelf aan de slag rond WSPD

Wil je in jouw (zorg)organisatie zelf een actie op poten zetten rond rond Werelddag Suïcidepreventie? Wij helpen je graag op weg met inspiratie en enkele aandachtspunten om rond dit thema aan de slag te gaan.

Deze pagina wordt de komende weken verder aangevuld. Niet gevonden wat je zoekt? Laat het ons weten.