Ga verder naar de inhoud

Hoe draag ik bij aan Werelddag Suïcidepreventie?

Op 10 september, Werelddag Suïcidepreventie, wordt elk jaar wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding. In Vlaanderen organiseren we vanuit Zelfmoord1813 tal van acties op en in aanloop naar de Werelddag.

Op de Werelddag agenda in 2023

Deze acties worden in de loop van de zomer verder aangevuld:

Uitnodiging 1813 Run

1813 Run - Loop mee en steun Zelfmoord1813

VLESP - 13/06/2023

Op 10 september, Werelddag Suïcidepreventie, organiseren we een loopevent ten voordele van Zelfmoord1813. Het doel is om samen minstens 1813 kilometer te lopen. Wil jij op een sportieve manier Zelfmoord1813 en de preventie van zelfdoding steunen? Schrijf je dan nu in!

Pins werelddag 2021

Draag de pin & deel een foto

Neem deel aan deze actie door op Werelddag Suïcidepreventie een pin te dragen en foto's hiervan te delen met vermelding van #WSPD2023.

Brandende kaars

Light a Candle

Op Werelddag Suïcidepreventie organiseert Werkgroep Verder samen met hun internationale collega's wereldwijd de actie 'Light a Candle'. Om 20 uur zetten we kaarsen aan het raam om onze steun te getuigen aan nabestaanden na zelfdoding én om onze overleden dierbaren te gedenken.

WSPD stukje

Communicatiemateriaal

Wil jij ook graag het belang van suïcidepreventie onder de aandacht brengen op 10 september? Op deze pagina vind je inspiratie, afbeeldingen en voorbeeldtekstjes om mee te communiceren rond Werelddag Suïcidepreventie.

Handen op boomstronk team

Zelf aan de slag rond WSPD

Wil je in jouw (zorg)organisatie zelf een actie op poten zetten rond rond Werelddag Suïcidepreventie? Wij helpen je graag op weg met inspiratie en enkele aandachtspunten om rond dit thema aan de slag te gaan.

Terugblik editie 2022

WSPD overzicht7
WSPD overzicht5
WSPD overzicht2
WSPD overzicht3
WSPD overzicht4
WSPD overzicht8
WSPD overzicht6