Ga verder naar de inhoud

Light a Candle

Op Werelddag Suïcidepreventie organiseert Werkgroep Verder samen met hun internationale collega's wereldwijd de actie 'Light a Candle'. Om 20 uur zetten we kaarsen aan het raam om onze steun te getuigen aan nabestaanden na zelfdoding én om onze overleden dierbaren te gedenken.

Light a candle post

Een kaarsje voor zij die achterblijven en aan hen die we moeten missen....

Op #WSPD2024 vragen we aandacht voor de thema's suïcidepreventie en -postventie. De 'Light a Candle' actie verlicht en verwarmt die dag, letterlijk en figuurlijk, de wereld. Het is een sensibiliserende actie die aandacht vraagt voor de thematiek en tegelijk wil herdenken, ondersteunen en troost bieden

Wereldwijd steken we om 20.00 uur kaarsjes aan en zetten we deze voor ons raam of deur. Samen gedenken we zo onze overleden dierbaren, tonen we onze steun voor (andere) nabestaanden, vragen we aandacht voor de problematiek en doorbreken we de taboes.

Light a candle post2

Samen verlichten we het hele internet.

Ook op sociale media laten we de warme, lichtgevende kaarsjes verschijnen. Deel een foto op video van jouw kaarsje met de hashtag #lightacandle en tag ons in jouw bericht of reageer onder onze posts.

Met alle foto's en video's maken we achteraf een troostende collega waarmee we alle overleden dierbaren die uit het leven stapten gedenken en eren.