Ga verder naar de inhoud

Communicatiemateriaal

Wil jij ook graag het belang van suïcidepreventie onder de aandacht brengen op 10 september? Op deze pagina vind je inspiratie, afbeeldingen en voorbeeldtekstjes om mee te communiceren over Werelddag Suïcidepreventie.

Vooraf

Communiceren over zelfdoding doe je best zorgvuldig. Zorg voor een ondersteunende en hoopgevende boodschap en neem vooraf even onze tips voor sociale media door.

Deel de Light a Candle actie

Voorbeeldtekst:

Vandaag is Werelddag Suïcidepreventie. Straks om 20u zetten we een kaars aan ons raam voor Light A Candle. Zo steunen we mensen die iemand verloren door zelfdoding en doorbreken we mee het taboe. Doe jij ook mee? #lightacandle #WSPD2024

Of deel de posts van WerkgroepVerder.

WSPD 2022

Ga aan de slag met de pin

Voorbeeldtekst:

Vandaag op Werelddag Suïcidepreventie dragen wij een pin om onze steun aan de preventie van zelfdoding te tonen. Inzetten op preventie blijft van levensbelang #WSPD2024

Ook jij kan mee helpen om het thema zelfmoordpreventie onder de aandacht te brengen. Lees op www.zelfmoord1813.be/wspd aan welke acties je kan deelnemen.

Video CGG SP

Ga creatief aan de slag met de pins:

De collega's van de Suïcidepreventiewerking van de Centra Geestelijke Gezondheidszorg maakten vorig jaar een heel fijne video waarin ze de pin aan elkaar doorgeven.

Heb jij ook een origineel idee om de pinactie in de kijker te zetten? Laat het ons gerust weten!

Afbeeldingen

Klik op de knoppen om afbeeldingen te downloaden

Deze pagina wordt de komende weken verder aangevuld. Niet gevonden wat je zoekt? Laat het ons weten.