Ga verder naar de inhoud

Nieuwe website voor broers, zussen en kinderen van iemand die aan zelfdoding denkt

Geplaatst door:
11/10/2023
Brussen studie

Iemand in jouw omgeving denkt aan zelfdoding

Als iemand aan zelfdoding denkt, heeft dit ook een impact op iedereen in het gezin. Als (half/plus) broer, zus of kind van iemand die aan zelfdoding denkt, zit je vaak zelf ook met heel wat vragen, zorgen en noden. Daarom ontwikkelde het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee Hogeschool) een website met allerlei informatie en tools die je kunnen helpen. Aangezien de website nieuw is, willen we eerst nagaan of deze bruikbaar en helpend is. Daarom voeren we een kort onderzoek uit.

Wat houdt het onderzoek in?

Voor dit onderzoek vragen we jou om twee keer een online vragenlijst in te vullen: één keer voor en één keer na het zien van de website (3 dagen later). Het invullen van de vragenlijst zal telkens 15 à 20 minuten duren.

Meer nieuwsartikels

Meeleven screenshot

Mee-leven.be zet zorg voor naasten in de kijker

- 15/05/2024

Op 14 maart 2023 lanceerde het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Hogeschool Odisee) de gloednieuwe website mee-leven.be, een website met tips en ondersteuning voor naasten van een gezinslid dat aan zelfdoding denkt.

Werelddag voorbeeld pin

Pins bestellen voor Werelddag Suïcidepreventie 2024

VLESP - 7/05/2024

Op 10 september wordt elk jaar wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding. Ook dit jaar kunnen bedrijven en zorgorganisaties deelnemen door op de Werelddag een pin te dragen en hiervan foto's te delen.

Notieblok pennen

Rapport suïcidecijfers 2022

VLESP - 3/05/2024

Recent werden de suïcidecijfers van 2022 gepubliceerd. In deze blog zetten we deze cijfers even op een rij.