Ga verder naar de inhoud

VLESP doet mee aan De Standaard Solidariteitsprijs!

Geplaatst door: VLESP
3/08/2023

Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) werd genomineerd voor de De Standaard Solidariteitsprijs. Uit de méér dan honderd inzendingen werden er twintig geselecteerd. Onze advertentie werd gemaakt in samenwerking met communicatiebureau Lucy Agency. Eerder werkten we met hun samen voor de Kom Uit Je Kop campagne. Een mooie kans om het belang van preventie van zelfdoding bij mannen opnieuw in de kijker te zetten!

Solidariteitsprijs blog

Onze inzending

Vandaag staat onze advertentie in De Standaard. Met deze advertentie willen we het taboe op psychische problemen bij mannen doorbreken en het belang van suïcidepreventie bij deze doelgroep in de kijker zetten.

Deze boodschap maakt deel uit van de Kom Uit Je Kop campagne die we vorig jaar lanceerden. Kom Uit Je kop wil psychische problemen en zelfmoordgedachten bij mannen uit de taboesfeer halen door mannen en hun omgeving aan te moedigen 'uit hun kop' te komen en hulp te zoeken op de manier die het best bij hen past. Centraal staan herkenbare en hoopvolle verhalen. Daarnaast verzamelden we tips om signalen te herkennen en advies om mentale gezondheid te versterken op de campagnewebsite. Bekijk de volledige campagne op www.komuitjekop.be

Hoe gaat het verder?

Tijdens de zomermaanden komen de 20 geselecteerde advertenties in de krant. Uit deze reeks kiest een vakjury begin september een winnaar. Deze laureaat krijgt vervolgens gratis twee paginagrote advertenties in De Standaard.

Wie zijn wij?

Wie is VLESP? Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) is de partnerorganisatie van de Vlaamse Overheid voor de preventie van zelfdoding. VLESP zorgt voor een wetenschappelijke basis voor suïcidepreventie en -postventie in Vlaanderen. We bieden informatie, documentatie en advies; coördineren het Vlaams Actieplan Suïcidepreventie; zorgen voor wetenschappelijk onderbouwde inhoud op portaalsite Zelfmoord1813; geven vormingen; en ontwikkelen en implementeren wetenschappelijk onderbouwde methodieken en materialen. Meer info over VLESP op www.vlesp.be

Wie is Lucy? Lucy Agency is een creatief communicatiebureau gespecialiseerd brand strategy, marketing strategy, audiovisual branding, stakeholder management en advertising. Meer info op www.lucyagency.be

Meer nieuwsartikels

TT

Vorming Toekomstgerichte Training voor hulpverleners

VLESP - 21/03/2024

Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) plant in mei opnieuw een tweedaagse opleiding voor hulpverleners om groepstraining te kunnen geven aan personen met suïcidegedachten, de Toekomstgerichte Training.

Studiedag suïcide en verslaving

Studiedag dubbele impact van suïcidaliteit en verslaving

VLESP - 7/03/2024

Kom je in je omgeving in aanraking met iemand die kampt met suïcidaliteit en/of verslaving? Kom dan op 21 juni 2024 naar de studiedag voor naasten en hulpverleners.

Afbeelding Symp

VLESP viert 10-jarig bestaan en lanceert nieuwe adviezen voor suïcidepreventie

VLESP - 7/12/2023

Maak kennis met de nieuwe adviezen voor suïcidepreventie bij kinderen en jongeren en bij personen met autisme.