Ga verder naar de inhoud

VLESP doet mee aan De Standaard Solidariteitsprijs!

Geplaatst door: VLESP
3/08/2023

Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) werd genomineerd voor de De Standaard Solidariteitsprijs. Uit de méér dan honderd inzendingen werden er twintig geselecteerd. Onze advertentie werd gemaakt in samenwerking met communicatiebureau Lucy Agency. Eerder werkten we met hun samen voor de Kom Uit Je Kop campagne. Een mooie kans om het belang van preventie van zelfdoding bij mannen opnieuw in de kijker te zetten!

Solidariteitsprijs blog

Onze inzending

Vandaag staat onze advertentie in De Standaard. Met deze advertentie willen we het taboe op psychische problemen bij mannen doorbreken en het belang van suïcidepreventie bij deze doelgroep in de kijker zetten.

Deze boodschap maakt deel uit van de Kom Uit Je Kop campagne die we vorig jaar lanceerden. Kom Uit Je kop wil psychische problemen en zelfmoordgedachten bij mannen uit de taboesfeer halen door mannen en hun omgeving aan te moedigen 'uit hun kop' te komen en hulp te zoeken op de manier die het best bij hen past. Centraal staan herkenbare en hoopvolle verhalen. Daarnaast verzamelden we tips om signalen te herkennen en advies om mentale gezondheid te versterken op de campagnewebsite. Bekijk de volledige campagne op www.komuitjekop.be

Hoe gaat het verder?

Tijdens de zomermaanden komen de 20 geselecteerde advertenties in de krant. Uit deze reeks kiest een vakjury begin september een winnaar. Deze laureaat krijgt vervolgens gratis twee paginagrote advertenties in De Standaard.

Wie zijn wij?

Wie is VLESP? Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) is de partnerorganisatie van de Vlaamse Overheid voor de preventie van zelfdoding. VLESP zorgt voor een wetenschappelijke basis voor suïcidepreventie en -postventie in Vlaanderen. We bieden informatie, documentatie en advies; coördineren het Vlaams Actieplan Suïcidepreventie; zorgen voor wetenschappelijk onderbouwde inhoud op portaalsite Zelfmoord1813; geven vormingen; en ontwikkelen en implementeren wetenschappelijk onderbouwde methodieken en materialen. Meer info over VLESP op www.vlesp.be

Wie is Lucy? Lucy Agency is een creatief communicatiebureau gespecialiseerd brand strategy, marketing strategy, audiovisual branding, stakeholder management en advertising. Meer info op www.lucyagency.be

Meer nieuwsartikels

WSPD

10/9 - Werelddag Suïcidepreventie

VLESP - 9/09/2023

Op 10 september vindt de jaarlijkse Werelddag Suïcidepreventie plaats. Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP), het Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ) en de suïcidepreventiewerking van de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG-SP) roepen iedereen in Vlaanderen op om op deze werelddag aandacht te hebben voor de preventie van zelfdoding en voor mensen die worstelen met zelfmoordgedachten, hun omgeving en nabestaanden na zelfdoding. Steun betuigen kan door deel te nemen aan één van de activiteiten.

VLESP vacature

Vacature Stafmedewerker VLESP

VLESP - 25/08/2023

Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP), de partnerorganisatie van de Vlaamse Overheid voor de preventie van zelfdoding, is op zoek naar een stafmedewerker (0,7 VTE).

Microsoft Teams image 2

Een gezonde geest in een gezond lichaam: is er een link tussen bewegen en zelfmoordgedachten?

VLESP - 8/08/2023

Op zondag 10 september, Werelddag Suïcidepreventie, kan je deelnemen aan de 1813Run, een loopevenement ten voordele van Zelfmoord1813 waar we samen 1813 kilometer willen lopen. We kiezen niet zomaar voor een sportief evenement. Bewegen en sporten kunnen namelijk je mentale gezondheid een boost geven. Ook samen bewegen en supporteren, kortom samen zijn, kunnen hieraan bijdragen. Je leest er alles over in deze blog.