Ga verder naar de inhoud

Internationale Mannendag

Geplaatst door:
19/11/2022

Vandaag is het Internationale Mannendag. Een dag om stil te staan bij de leefwereld van mannen en aandacht te vragen voor hun mentaal welzijn. Het is met andere woorden de ideale gelegenheid om de mannencampagne Kom Uit Je Kop opnieuw in de verf te zetten

Hebben mannen wel een eigen dag nodig?

Het antwoord hierop is 'ja'. Mannen kampen met een aantal specifieke problemen en net die wil de Internationale Mannendag bespreekbaar maken. Het doel van deze dag is onder meer om positieve mannelijke rolmodellen en gendergelijkwaardigheid te promoten, om de positieve impact van mannen op de maatschappij te vieren en om het fysieke en mentale welzijn van mannen te bespreken. Veel van deze doelstellingen komen ook aan bod in de Kom Uit Je Kop campagne.


Kom Uit Je Kop campagne

Deze campagne werd in april gelanceerd en kende veel bijval. Kom Uit Je Kop wil psychische problemen bij mannen uit de taboesfeer halen en wil mannen (en hun omgeving) aanmoedigen om 'uit hun kop' te komen en hulp te zoeken op de manier die het beste bij hen past.

Centraal staan de campagne video's, enkele pakkende getuigenissen en een website boordevol informatie en tips voor mannen en hun omgeving.

Wat kan jij doen?

Wij gingen alvast aan de slag met het opnieuw in de kijker zetten van deze campagne op sociale media. Daarnaast spot je onze campagne misschien binnenkort wel tijdens het fitnessen bij Basic Fit of in de cinema!

Poster blog

Meer nieuwsartikels

Meeleven screenshot

Mee-leven.be zet zorg voor naasten in de kijker

- 15/05/2024

Op 14 maart 2023 lanceerde het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Hogeschool Odisee) de gloednieuwe website mee-leven.be, een website met tips en ondersteuning voor naasten van een gezinslid dat aan zelfdoding denkt.

Werelddag voorbeeld pin

Pins bestellen voor Werelddag Suïcidepreventie 2024

VLESP - 7/05/2024

Op 10 september wordt elk jaar wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding. Ook dit jaar kunnen bedrijven en zorgorganisaties deelnemen door op de Werelddag een pin te dragen en hiervan foto's te delen.

Notieblok pennen

Rapport suïcidecijfers 2022

VLESP - 3/05/2024

Recent werden de suïcidecijfers van 2022 gepubliceerd. In deze blog zetten we deze cijfers even op een rij.