Ga verder naar de inhoud

Internationale Mannendag

Geplaatst door:
19/11/2022

Vandaag is het Internationale Mannendag. Een dag om stil te staan bij de leefwereld van mannen en aandacht te vragen voor hun mentaal welzijn. Het is met andere woorden de ideale gelegenheid om de mannencampagne Kom Uit Je Kop opnieuw in de verf te zetten

Hebben mannen wel een eigen dag nodig?

Het antwoord hierop is 'ja'. Mannen kampen met een aantal specifieke problemen en net die wil de Internationale Mannendag bespreekbaar maken. Het doel van deze dag is onder meer om positieve mannelijke rolmodellen en gendergelijkwaardigheid te promoten, om de positieve impact van mannen op de maatschappij te vieren en om het fysieke en mentale welzijn van mannen te bespreken. Veel van deze doelstellingen komen ook aan bod in de Kom Uit Je Kop campagne.


Kom Uit Je Kop campagne

Deze campagne werd in april gelanceerd en kende veel bijval. Kom Uit Je Kop wil psychische problemen bij mannen uit de taboesfeer halen en wil mannen (en hun omgeving) aanmoedigen om 'uit hun kop' te komen en hulp te zoeken op de manier die het beste bij hen past.

Centraal staan de campagne video's, enkele pakkende getuigenissen en een website boordevol informatie en tips voor mannen en hun omgeving.

Wat kan jij doen?

Wij gingen alvast aan de slag met het opnieuw in de kijker zetten van deze campagne op sociale media. Daarnaast spot je onze campagne misschien binnenkort wel tijdens het fitnessen bij Basic Fit of in de cinema!

Poster blog

Meer nieuwsartikels

Research

Evaluatie deskundigheidbevordering 2021

VLESP - 15/11/2022

Deskundigheidsbevordering van professionelen en sleutelfiguren behoort tot één van de meest efficiënte strategieën ter preventie van zelfdoding. Lees hier de evaluatie van onze vormingen in 2021.

Logo on track again

App On Track Again niet langer beschikbaar

VLESP - 10/11/2022

Door technische ontwikkelingen voor mobiele applicaties is de app On track again niet langer compatibel met de huidige vereisten. Hierdoor deden er zich technische problemen voor, waardoor we ons genoodzaakt zagen om de app On track again offline te halen.

TT

Toekomstgerichte Training voor suïcidale personen: Opleiding voor hulpverleners.

- 28/09/2022

Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie plant weer enkele tweedaagse opleidingen voor hulpverleners om groepstraining te kunnen geven aan personen met suïcidegedachten, namelijk de opleiding Toekomstgerichte Training.