Ga verder naar de inhoud

Internationale Mannendag

Geplaatst door:
19/11/2022

Vandaag is het Internationale Mannendag. Een dag om stil te staan bij de leefwereld van mannen en aandacht te vragen voor hun mentaal welzijn. Het is met andere woorden de ideale gelegenheid om de mannencampagne Kom Uit Je Kop opnieuw in de verf te zetten

Hebben mannen wel een eigen dag nodig?

Het antwoord hierop is 'ja'. Mannen kampen met een aantal specifieke problemen en net die wil de Internationale Mannendag bespreekbaar maken. Het doel van deze dag is onder meer om positieve mannelijke rolmodellen en gendergelijkwaardigheid te promoten, om de positieve impact van mannen op de maatschappij te vieren en om het fysieke en mentale welzijn van mannen te bespreken. Veel van deze doelstellingen komen ook aan bod in de Kom Uit Je Kop campagne.


Kom Uit Je Kop campagne

Deze campagne werd in april gelanceerd en kende veel bijval. Kom Uit Je Kop wil psychische problemen bij mannen uit de taboesfeer halen en wil mannen (en hun omgeving) aanmoedigen om 'uit hun kop' te komen en hulp te zoeken op de manier die het beste bij hen past.

Centraal staan de campagne video's, enkele pakkende getuigenissen en een website boordevol informatie en tips voor mannen en hun omgeving.

Wat kan jij doen?

Wij gingen alvast aan de slag met het opnieuw in de kijker zetten van deze campagne op sociale media. Daarnaast spot je onze campagne misschien binnenkort wel tijdens het fitnessen bij Basic Fit of in de cinema!

Poster blog

Meer nieuwsartikels

Scholenpagina blog

Scholenpagina bundelt alle informatie rond suïcidepreventie op school

VLESP - 6/06/2023

Het onderwijs is een belangrijke omgeving waar we preventief kunnen werken, jongeren weerbaarder kunnen maken, signalen van zelfmoordgedachten kunnen detecteren en eerste opvang kunnen bieden aan kwetsbare leerlingen. Zelfmoord1813 bundelde alle info rond zelfmoordpreventie voor het onderwijs.

Vrouw slapen

Is er een link tussen slaapproblemen en zelfmoordgedachten?

VLESP - 30/05/2023

Slaapproblemen kunnen het risico op zelfmoordgedachten doen toenemen. Het aanpakken van slaapproblemen kan dan weer beschermend werken. In deze blog lees je meer over de link tussen zelfmoordgedachten en slaapproblemen. We geven ook enkele websites mee met tips om beter te slapen.

Logo on track again

Website On Track Again in een nieuw jasje

VLESP - 16/05/2023

Op de website On Track Again vinden jongeren informatie over wat ze kunnen doen om terug op weg te geraken na een zelfmoordpoging. Sinds kort staat deze info op de portaalsite van Zelfmoord1813.