Ga verder naar de inhoud

Internationale Mannendag

Geplaatst door:
19/11/2022

Vandaag is het Internationale Mannendag. Een dag om stil te staan bij de leefwereld van mannen en aandacht te vragen voor hun mentaal welzijn. Het is met andere woorden de ideale gelegenheid om de mannencampagne Kom Uit Je Kop opnieuw in de verf te zetten

Hebben mannen wel een eigen dag nodig?

Het antwoord hierop is 'ja'. Mannen kampen met een aantal specifieke problemen en net die wil de Internationale Mannendag bespreekbaar maken. Het doel van deze dag is onder meer om positieve mannelijke rolmodellen en gendergelijkwaardigheid te promoten, om de positieve impact van mannen op de maatschappij te vieren en om het fysieke en mentale welzijn van mannen te bespreken. Veel van deze doelstellingen komen ook aan bod in de Kom Uit Je Kop campagne.


Kom Uit Je Kop campagne

Deze campagne werd in april gelanceerd en kende veel bijval. Kom Uit Je Kop wil psychische problemen bij mannen uit de taboesfeer halen en wil mannen (en hun omgeving) aanmoedigen om 'uit hun kop' te komen en hulp te zoeken op de manier die het beste bij hen past.

Centraal staan de campagne video's, enkele pakkende getuigenissen en een website boordevol informatie en tips voor mannen en hun omgeving.

Wat kan jij doen?

Wij gingen alvast aan de slag met het opnieuw in de kijker zetten van deze campagne op sociale media. Daarnaast spot je onze campagne misschien binnenkort wel tijdens het fitnessen bij Basic Fit of in de cinema!

Poster blog

Meer nieuwsartikels

Neutrale afbeelding

Focusgroep voor naasten van personen met autisme die zelfmoordgedachten hadden

VLESP - 12/12/2022

Om richting te geven aan adviezen voor naasten van personen met autisme is het VLESP op zoek naar naasten van personen met autisme, waarvan de personen met autisme zelfmoordgedachten hebben of gehad hebben in het verleden.

TT

Toekomstgerichte Training voor suïcidale personen: Data in 2023

- 7/12/2022

Ook in 2023 plant VLESP weer enkele tweedaagse opleidingen voor hulpverleners om groepstraining te kunnen geven aan personen met suïcidegedachten, namelijk de opleiding Toekomstgerichte Training.

Donkere dagen

Meer zelfdodingen rond de feestdagen? Doorbreek de mythe!

VLESP - 5/12/2022

Soms hoor je of lees je dat er in de periode rond de feestdagen meer zelfdodingen plaatsvinden. Maar is dat wel zo? In deze blog doorbreken we deze mythe en geven we enkele tips om van de eindejaarsperiode een warme tijd te maken.