Praten over je bezorgdheid

Ben je bezorgd om iemand in je omgeving die aan zelfmoord denkt? Wil je er graag zijn voor deze persoon maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Ook dan kan je terecht bij Zelfmoordlijn 1813 voor een ondersteunend gesprek. Je kan Zelfmoordlijn 1813 bereiken via het nummer 1813, chat en e-mail. Dit is volledig gratis en anoniem.

Bij een acute noodsituatie
Bel met Zelfmoordlijn 1813
Chat met Zelfmoordlijn 1813
Mail met Zelfmoordlijn 1813

Bij een acute noodsituatie

Bij een acute noodsituatie neem je best contact op met:

top

Bel met Zelfmoordlijn 1813

1813 is het noodnummer dat je dag en nacht kunt bellen, 7 dagen op 7, wanneer je je zorgen maakt om iemand die aan zelfmoord denkt. Je gesprek is volledig gratis en anoniem. Onze vrijwilligers luisteren naar je verhaal en helpen je te zoeken naar een manier om je naaste te helpen.

Ben je een professionele hulpverlener? Dan kan je ook naar ASPHA bellen, de Advieslijn Suïcidepreventie voor Artsen en Andere Hulpverleners. ASPHA is elke werkdag bereikbaar tussen 9u en 21u op het nummer 024/ 24 30 00. Je kan ook mailen naar info@aspha.be. Meer info over ASPHA vind je hier.

top

Chat met Zelfmoordlijn 1813

Onze vrijwilligers gaan iedere avond online van 19u tot 21u30. Log hier in om te chatten. Geef op de loginpagina een schuilnaam in en omschrijf kort waar je mee zit in het vakje “extra informatie”.

Het chatprogramma is anoniem en veilig. Wij kunnen je e-mailadres niet zien en niemand anders kan het gesprek mee volgen of onderbreken. Het programma is ook zo gemaakt dat er na het gesprek geen spoor van achterblijft op jouw computer. Niemand kan dus zien dat je met ons contact hebt gezocht.

Let op:

  • Door een technische storing kan het helaas wel eens gebeuren dat het gesprek plots afgebroken wordt. Het internetverkeer is niet altijd even stabiel. Meld je in dit geval onmiddellijk opnieuw aan met dezelfde schuilnaam.
  • Let er op dat je de verschillende pop-up vensters niet sluit tijdens het gesprek. Anders wordt de chatsessie onderbroken.
  • Het kan gebeuren dat ons chatprogramma door je computer geblokkeerd wordt. Dit ligt aan de antivirusprogramma's of de firewall die jouw computer beschermen. Je zal ze in dat geval eerst tijdelijk moeten uitschakelen. Vergeet niet om ze na de chatsessie weer in te schakelen.
  • Je kan je inloggen voor een chatsessie tot 21.30 uur. Het laatste gesprek proberen we af te ronden rond 22.00 uur. Bedankt voor je begrip.

top

Mail met Zelfmoordlijn 1813

Stuur je liever een e-mail? Klik dan hier voor het formulier.

Je geeft in je e-mail best voldoende concrete informatie over de situatie waarover je bezorgd bent, op die manier kunnen wij je beter antwoorden.

Het e-mailprogramma heeft jouw e-mailadres nodig om jou ons antwoord te kunnen bezorgen. Het programma zorgt er echter voor dat wij dit e-mailadres niet kunnen zien. We houden deze adressen ook niet bij en geven ze nooit door.

Zodra je bericht is aangekomen bij ons, ontvang je een automatisch antwoord in je mailbox. Een persoonlijk antwoord volgt binnen de 5 werkdagen. We lezen en beantwoorden de e-mails in volgorde van ontvangst.

We streven naar korte contacten en bieden géén therapie of begeleiding. Als dat is wat je zoekt, kan je hier professionele hulp zoeken.

Let op:

Gebruik e-mail niet om gegevens van de persoon waarover je je zorgen maakt door te geven. Wij werken anoniem en zullen zelf geen contact opnemen met die persoon.

© Zelfmoord1813 - disclaimer