Ga verder naar de inhoud

En de VLESP Media Award 2022 gaat naar...

Geplaatst door: VLESP
9/09/2022

Sofie Lemaire ontving vandaag de VLESP Media Award 2022!

Wij willen haar van harte bedanken voor het zorgvuldig en deskundig bespreekbaar maken van mentale gezondheid en suïcidepreventie in De wereld van Sofie op Radio 1. Herbeluister hier de afleveringen over de Zelfmoordlijn en over de Kom Uit Je Kop campagne voor mannen.

De vijf genomineerden van editie 2022 waren:

NOMINATIE Stromae
NOMINATIE Sofie L
NOMINATIE Siska
NOMINATIE Onbespreekbaar
NOMINATIE Cédric

Inspiratiesessie voor mediamakers

De winnaar van de VLESP Media Award werd vandaag bekendgemaakt tijdens onze inspiratiesessie voor mediamakers in Gent. Op deze inspiratiesessie ontdekten journalisten, fictiemakers, influencers en communicatiemedewerkers hoe ze op een zorgvuldige manier kunnen berichten over zelfdoding. Daarbij kwam ook aan bod hoe je het thema in een verhaallijn of via sociale media brengt.

Zorgvuldige berichtgeving en beeldvorming over zelfdoding is van levensbelang. Leer hier meer over onze Mediarichtlijnen.

Werelddag Suïcidepreventie

De VLESP Media Award en de inspiratiesessie stonden in het teken van Werelddag Suïcidepreventie. Op 10 september wordt elk jaar wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding. Ook jij kan morgen deelnemen!

Meer nieuwsartikels

Schrijven

Save the dates!

VLESP - 23/02/2023

Elkaar ontmoeten, op een studiedag bijleren over suïcidepreventie of samen bewegen. We hebben opnieuw heel wat activiteiten voor jullie op de planning staan.

Neutrale afbeelding

Focusgroep voor naasten van personen met autisme die zelfmoordgedachten hadden

VLESP - 12/12/2022

Om richting te geven aan adviezen voor naasten van personen met autisme is het VLESP op zoek naar naasten van personen met autisme, waarvan de personen met autisme zelfmoordgedachten hebben of gehad hebben in het verleden.

TT

Toekomstgerichte Training voor suïcidale personen: Data in 2023

- 7/12/2022

Ook in 2023 plant VLESP weer enkele tweedaagse opleidingen voor hulpverleners om groepstraining te kunnen geven aan personen met suïcidegedachten, namelijk de opleiding Toekomstgerichte Training.