Ga verder naar de inhoud

En de VLESP Media Award 2022 gaat naar...

Geplaatst door: VLESP
9/09/2022

Sofie Lemaire ontving vandaag de VLESP Media Award 2022!

Wij willen haar van harte bedanken voor het zorgvuldig en deskundig bespreekbaar maken van mentale gezondheid en suïcidepreventie in De wereld van Sofie op Radio 1. Herbeluister hier de afleveringen over de Zelfmoordlijn en over de Kom Uit Je Kop campagne voor mannen.

De vijf genomineerden van editie 2022 waren:

NOMINATIE Stromae
NOMINATIE Sofie L
NOMINATIE Siska
NOMINATIE Onbespreekbaar
NOMINATIE Cédric

Inspiratiesessie voor mediamakers

De winnaar van de VLESP Media Award werd vandaag bekendgemaakt tijdens onze inspiratiesessie voor mediamakers in Gent. Op deze inspiratiesessie ontdekten journalisten, fictiemakers, influencers en communicatiemedewerkers hoe ze op een zorgvuldige manier kunnen berichten over zelfdoding. Daarbij kwam ook aan bod hoe je het thema in een verhaallijn of via sociale media brengt.

Zorgvuldige berichtgeving en beeldvorming over zelfdoding is van levensbelang. Leer hier meer over onze Mediarichtlijnen.

Werelddag Suïcidepreventie

De VLESP Media Award en de inspiratiesessie stonden in het teken van Werelddag Suïcidepreventie. Op 10 september wordt elk jaar wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding. Ook jij kan morgen deelnemen!

Meer nieuwsartikels

Photo 1507537362848 9c7e70b7b5c1

Internationale Mannendag

- 19/11/2022
Vandaag is het Internationale Mannendag. Een dag om stil te staan bij de leefwereld van mannen en aandacht te vragen voor hun mentaal…
Research

Evaluatie deskundigheidbevordering 2021

VLESP - 15/11/2022

Deskundigheidsbevordering van professionelen en sleutelfiguren behoort tot één van de meest efficiënte strategieën ter preventie van zelfdoding. Lees hier de evaluatie van onze vormingen in 2021.

Logo on track again

App On Track Again niet langer beschikbaar

VLESP - 10/11/2022

Door technische ontwikkelingen voor mobiele applicaties is de app On track again niet langer compatibel met de huidige vereisten. Hierdoor deden er zich technische problemen voor, waardoor we ons genoodzaakt zagen om de app On track again offline te halen.