Ga verder naar de inhoud

En de VLESP Media Award 2022 gaat naar...

Geplaatst door: VLESP
9/09/2022

Sofie Lemaire ontving vandaag de VLESP Media Award 2022!

Wij willen haar van harte bedanken voor het zorgvuldig en deskundig bespreekbaar maken van mentale gezondheid en suïcidepreventie in De wereld van Sofie op Radio 1. Herbeluister hier de afleveringen over de Zelfmoordlijn en over de Kom Uit Je Kop campagne voor mannen.

De vijf genomineerden van editie 2022 waren:

NOMINATIE Stromae
NOMINATIE Siska
NOMINATIE Sofie L
NOMINATIE Cédric
NOMINATIE Onbespreekbaar

Inspiratiesessie voor mediamakers

De winnaar van de VLESP Media Award werd vandaag bekendgemaakt tijdens onze inspiratiesessie voor mediamakers in Gent. Op deze inspiratiesessie ontdekten journalisten, fictiemakers, influencers en communicatiemedewerkers hoe ze op een zorgvuldige manier kunnen berichten over zelfdoding. Daarbij kwam ook aan bod hoe je het thema in een verhaallijn of via sociale media brengt.

Zorgvuldige berichtgeving en beeldvorming over zelfdoding is van levensbelang. Leer hier meer over onze Mediarichtlijnen.

Werelddag Suïcidepreventie

De VLESP Media Award en de inspiratiesessie stonden in het teken van Werelddag Suïcidepreventie. Op 10 september wordt elk jaar wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding. Ook jij kan morgen deelnemen!

Meer nieuwsartikels

WSPD 2022

Werelddag Suïcidepreventie 2022

VLESP - 10/09/2022

Elk jaar wordt op 10 september wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding, want praten over zelfmoord is nog vaak een taboe. Daarom roepen de organisaties achter Zelfmoord1813 naar aanleiding van Werelddag Suïcidepreventie iedereen op om mee het verschil te maken.

Webinars werelddag

Webinars voor Werelddag Suïcidepreventie

CPZ - 2/09/2022
Op 10 september is het de Werelddag Suïcidepreventie. Een uitgelezen kans om meer te weten te komen over wat jij kan doen om mee zelfdoding…