Ga verder naar de inhoud

En de VLESP Media Award 2022 gaat naar...

Geplaatst door: VLESP
9/09/2022

Sofie Lemaire ontving vandaag de VLESP Media Award 2022!

Wij willen haar van harte bedanken voor het zorgvuldig en deskundig bespreekbaar maken van mentale gezondheid en suïcidepreventie in De wereld van Sofie op Radio 1. Herbeluister hier de afleveringen over de Zelfmoordlijn en over de Kom Uit Je Kop campagne voor mannen.

De vijf genomineerden van editie 2022 waren:

NOMINATIE Stromae
NOMINATIE Sofie L
NOMINATIE Siska
NOMINATIE Onbespreekbaar
NOMINATIE Cédric

Inspiratiesessie voor mediamakers

De winnaar van de VLESP Media Award werd vandaag bekendgemaakt tijdens onze inspiratiesessie voor mediamakers in Gent. Op deze inspiratiesessie ontdekten journalisten, fictiemakers, influencers en communicatiemedewerkers hoe ze op een zorgvuldige manier kunnen berichten over zelfdoding. Daarbij kwam ook aan bod hoe je het thema in een verhaallijn of via sociale media brengt.

Zorgvuldige berichtgeving en beeldvorming over zelfdoding is van levensbelang. Leer hier meer over onze Mediarichtlijnen.

Werelddag Suïcidepreventie

De VLESP Media Award en de inspiratiesessie stonden in het teken van Werelddag Suïcidepreventie. Op 10 september wordt elk jaar wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding. Ook jij kan morgen deelnemen!

Meer nieuwsartikels

VLESP WINT PSYCHE AWARD 1

VLESP onderzoekers winnen Psyche Award

VLESP - 15/07/2024

Het onderzoeksteam van het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie mocht de internationale Pysche Award in ontvangst nemen voor hun onderzoeksartikel over 'Toekomstgerichte Training', een groepsinterventie voor personen met suïcidegedachten die momenteel wordt uitgerold in Vlaanderen.

Vacature vlesp

VLESP zoekt 2 nieuwe collega's

VLESP - 5/07/2024

Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) heeft twee openstaande vacatures: één voor een voltijdse medewerker voor de uitrol van LOES en één voor een halftijdse medewerker voor een project rond suïcidepreventie in detentie. Kandidatuurstelling kan tot 9 augustus 2024.

Meeleven screenshot

Mee-leven.be zet zorg voor naasten in de kijker

- 15/05/2024

Op 14 maart 2023 lanceerde het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Hogeschool Odisee) de gloednieuwe website mee-leven.be, een website met tips en ondersteuning voor naasten van een gezinslid dat aan zelfdoding denkt.