Muziekactie #HopeBeats

Muziek kan helend en hoopgevend zijn, kan ervoor zorgen dat je je emoties kwijt kan of kan mooie herinneringen oproepen. Bovendien kan muziek gevoelens van depressiviteit of angst verzachten, zo toont onderzoek (Aalbers et al., 2017). Het luisteren naar muziek kan ook deel uitmaken van een safety plan voor wie met zelfmoordgedachten kampt. 

Welke muziek geeft jou hoop, kracht, rust in je hoofd of een goed gemoed op moeilijke momenten? Ter voorbereiding van Werelddag Suïcidepreventie 2020 gingen we via een oproep op zoek naar muziek die mensen helpt. Op 10 september 2020 werd een playlist bekend met een selectie van hoopvolle nummers. Klik op onderstaande flyer of scan de QR code om de playlist te ontdekken op Spotify.

Het lijkt ons fijn om dit niet als een eenmalig initiatief te beschouwen, maar de lijst te laten groeien. Daarom hebben we het formulier voor inzendingen opnieuw online gezet. Geef dus gerust hieronder een nummer door dat jou een goed gevoel geeft of hoopvol stemt, zo kunnen we onze Spotify lijst af en toe aanvullen. 

CAPTCHA
Deze vraag stellen we om te testen of je al dan niet een echte persoon bent. Zo kunnen we spam vermijden.

© Zelfmoord1813 - disclaimer