Ga verder naar de inhoud

Forum voor naasten

Het forum voor naasten is bedoeld voor iedereen die iemand in zijn of haar omgeving heeft die aan zelfdoding denkt, en die hierover met lotgenoten wil praten.

Laptop

Belangrijk

Het forum voor naasten wordt momenteel ook geëvalueerd. We moedigen alle participanten dan ook aan om mee deel te nemen aan dit onderzoek. Zo kunnen we het forum verbeteren en opvolgen hoe helpend het is voor de gebruikers.

Wat je vooraf moet weten

Als naaste van iemand die aan zelfdoding denkt, is het soms best uitdagend om nog te weten hoe je het best reageert, jezelf opstelt, maar ook voor jezelf zorgt. Het forum voor naasten is een plek waar je anoniem en zonder oordeel ervaringen kan uitwisselen met andere naasten. Dit alles gebeurt op een preventieve en respectvolle manier.

Als je snel en direct hulp nodig hebt, kan je ons beter telefonisch contacteren op het gratis nummer 1813 of met ons chatten. Voor dringende medische hulp, kan je terecht op het noodnummer 112. Het forum wordt immers niet 24/7 gemodereerd.

Over het forum zelf

Op het forum zijn er vier belangrijke afspraken:

  • Dit forum is anoniem. We vragen je dan ook om geen persoonlijke gegevens te delen over jezelf of over anderen.
  • Dit forum vertrekt vanuit de preventie van zelfdoding. Zelfmoordmethodes en aanmoedigingen tot zelfbeschadigend gedrag mogen niet gedeeld worden op het forum.
  • Heb je behoefte aan een dringend gesprek, neem dan contact op met de Zelfmoordlijn via telefoon of chat of bel naar nooddienst 112. Het forum is niet geschikt voor crisishulp.
  • Wees respectvol ten aanzien van je medegebruikers.

Het niet volgen van deze regels kan leiden tot de verwijdering van je berichten of je account.

Om spam te vermijden vragen we een mailadres om je aan te melden op het forum. Het gebruik van geanonimiseerde mailadressen via providers zoals Gmail en Hotmail kan helpen voor wie absoluut anoniem wil blijven. Je mailadres is nooit zichtbaar voor de andere gebruikers.

Als naaste vind je op deze website ook nog heel wat andere tips die nuttig kunnen zijn.