Ga verder naar de inhoud

Vorming op maat - Preventie van zelfdoding op het internet

Georganiseerd door Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Als influencer, online moderator of beheerder van een blog, forum of website krijg je soms berichten van personen die hulp nodig hebben. Ook als sociale mediagebruiker kom je online mogelijk verontrustende berichten tegen. Wil je weten hoe je zelf op een verantwoorde manier kan posten, in discussie kan gaan over zelfdoding en/of hoe je moet omgaan met online uitingen van suïcidale gedachten? Dan is deze vorming iets voor jou.

Voor wie is deze vorming interessant?

Deze webinar is er voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan de preventie van zelfdoding via sociale media. Er is geen voorkennis vereist.

Wat kan je verwachten?

In deze praktijkgerichte training leer je wat je kan doen op het moment dat je een bericht tegenkomt dat gaat over zelfdoding.

Je gaat naar huis met:

  • Basiskennis om crisissituaties rond zelfdoding op het internet te herkennen
  • Praktische tips om online gepast te reageren
  • Een houvast om met die berichten om te gaan als je geen hulpverlener bent

De focus van deze training:

  • Online, gericht op het internet
  • Praktijkgericht, op basis van jouw ervaringen

Praktisch

Afhankelijk van jouw noden bekijken we hoe we deze vorming op maat kunnen organiseren. Dit kan gaan van een webinar van 1,5 uur tot een verdiepende workshop van minstens 3 uur.

Deze vorming wordt georganiseerd door het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. Voor specifieke onderdelen (zoals de mediarichtlijnen voor journalisten) wordt er samengewerkt met het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie.

Wil je graag zelf aan de slag? Bekijk dan zeker ook de tips en e-learning rond het omgaan met signalen van zelfdoding op het internet.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact op met de Vormingsdienst van het CPZ via:
vormingsdienst@preventiezelfdoding.be
02 649 62 05