Ga verder naar de inhoud

6 juni 2024 - Langdurige suïcidaliteit - West-Vlaanderen

6 juni 2024
Georganiseerd door CGG-SP West-Vlaanderen

Het omgaan met langdurige suïcidaliteit vormt vaak een complexe uitdaging, zowel voor de betrokken cliënten als voor hulpverleners. Suïcidale gedachten kunnen bij deze groep mensen voortdurend aanwezig zijn en snel worden geactiveerd door schijnbaar alledaagse gebeurtenissen. Hulpverleners en hun cliënten kunnen onbedoeld verstrikt raken in complexe emotionele dynamieken die de begeleiding bemoeilijken, waarbij het gedrag van de cliënt soms als "manipulatief" kan worden ervaren, wat een uitdaging vormt voor de empathie van de hulpverlener.

Het benaderen van langdurige suïcidaliteit vereist een andere aanpak dan acute suïcidaliteit, waar directe actie nodig is. Het is van essentieel belang om geduldig te blijven en een reflectieve houding te behouden in deze complexe context.

Indien je jezelf en je cliënten in dit verhaal herkent, biedt deze verdiepende module over chronische suïcidaliteit wellicht waardevolle inzichten en handvatten voor jou als hulpverlener.

Voor wie is deze vorming interessant?

Deze vorming is bedoeld voor alle professionals die zich willen verdiepen in het omgaan met mensen die chronische suïcidaal zijn, waaronder psychiatrisch verpleegkundigen, klinisch psychologen, klinisch orthopedagogen, psychotherapeuten, psychiaters, enzovoort.

Let op: Deelname aan deze vorming is beperkt tot deelnemers die recentelijk of in het verleden een basisvorming suïcidaliteit hebben gevolgd.

Wat kan je verwachten?

Deze interactieve vorming biedt een combinatie van theoretische kennis, praktische toepassingen, ervaringsuitwisseling en het aanleren van vaardigheden. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Wat houdt chronische suïcidaliteit in?
  • Wat zijn de oorzaken van chronische suïcidaliteit?
  • Hoe kunnen ik en mijn team effectief omgaan met personen die chronisch suïcidaal zijn?
  • Hoe ga ik in gesprek met een chronisch suïcidale volwassene en welke aanpak werkt het beste?
  • Hoe navigeer ik door complexe dynamieken tijdens gesprekken met chronisch suïcidale individuen?
  • Welke hulpmiddelen en strategieën kunnen mij als hulpverlener ondersteunen bij het omgaan met dit uitdagende onderwerp?

Praktisch

Datum en uren: 6 juni 2024, 9u30-16u30

Locatie: CGG Largo, Sint-Hubrechtsstraat 20, 8800 Roeselare

Kostprijs: 50 euro/deelnemer (incl. broodjeslunch)

Tip: Volg ons op onze Facebook-pagina of LinkedIn-pagina of schrijf je in voor onze nieuwsbrief (CGGSP West-Vlaanderen).

Interesse?

Wil je deelnemen aan deze vorming? Vul dan het onderstaande formulier in. We hebben plaats voor maximaal 15 deelnemers, dus zorg ervoor dat je je snel inschrijft.

Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via de volgende kanalen:

  • E-mail: suicidepreventie@cgglargo.be
  • Telefoon: T 051 25 99 30

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen.

Interesse in deze vorming maar past de datum niet of heb je weinig tijd? Wens je met meerdere collega’s deel te nemen aan dit open aanbod? Wij kunnen naar jouw organisatie komen en een vorming op maat aanbieden! Neem contact met ons op suïcidepreventie@cgglargo.be voor meer informatie.

Gegevens deelnemer

Naam

Facturatiegegevens

Bevraag bij jouw organisatie of een bestelbonnummer vermeld moet worden op de factuur.

Bevraag bij jouw organisatie of een BTW- of ondernemingsnummer vermeld moet worden op de factuur.

Enkele vragen

Vorming leren kennen via: