Ga verder naar de inhoud

30 mei, 6 en 20 juni 2024 - Suïcidepreventie bij volwassenen (3 dagen) – Brussel

30 mei en 6 juni en 20 juni 2024
Georganiseerd door CGG-SP Brussel

Suïcidaliteit vormt in België een ernstig geestelijk gezondheidsprobleem. Elke dag overlijden gemiddeld 5 mensen door zelfmoord en er gebeuren bijna 6 keer zoveel zelfmoordpogingen. Tijdig signalen herkennen, suïcidaliteit bespreekbaar maken en vervolgens gerichte zorg op gang brengen, is vaak veeleisend maar kan wél levens redden.

Kom jij als hulpverlener in aanraking met cliënten die aan zelfdoding denken? Wil je zelfmoord bespreekbaar kunnen maken en heb je nood aan handvatten in de begeleiding van suïcidale cliënten?
Het suïcidepreventieteam van het CGG Brussel helpt je graag op weg.

Voor wie is deze vorming interessant?

Voor alle hulpverleners die op zoek zijn naar handvatten in de begeleiding van suïcidale cliënten: CAW, slachtofferhulp, PAAZ, spoedpersoneel, PZ, liaisonpsychiatrie AZ, huisartsen, mobiele (crisis)teams, OCMW, thuiszorg, hulpdiensten, ruimere geestelijke gezondheidszorg,

Wat kan je verwachten?

We combineren theorie, praktijk, het aanleren van vaardigheden en het uitwisselen van ervaringen. Enkele thema's:

  • Sensibilisering
  • Inhoudelijk kader en achtergrond
  • Signaalherkenning
  • Suïcidaliteit bespreekbaar maken
  • Risico-inschatting
  • Interventie- en verwijsmogelijkheden
  • Crisisinterventie
  • Zelfzorg en eigen beleving

Om de interactiviteit te garanderen maken we gebruik van videofragmenten, groepsdiscussie, rollenspelen en casussen. We vertrekken zo veel mogelijk vanuit levensechte begeleidingssituaties, om op deze manier antwoorden voor de praktijk te vinden. We streven ernaar je te voorzien van de nodige kennis, vaardigheden en meer zelfvertrouwen om op een sensitieve en professionele manier om te gaan met suïcidaliteit.

Praktisch

Data: Donderdag 30 mei, 6 en 20 juni 2024. De vorming gaat steeds door van 10u00 tot 16u00.

Locatie: Online via Zoom

Prijs: € 135/deelnemer -- Jouw inschrijving is pas definitief na overschrijving. Een engagement voor beide dagen is een voorwaarde om deel te nemen.

👉🏻 Tip: Volg ons op onze Facebook-pagina of LinkedIn-pagina

Algemene voorwaarden

Je vindt onze algemene voorwaarden hier.

Interesse?

Wil je deelnemen aan deze vorming? Schrijf je dan nu in via het onderstaande formulier.
Voor meer informatie kan je vrijblijvend contact opnemen met Jolien Knaeps (coördinator CGG-SP Brussel) - jolien.knaeps@cgg-brussel.be of 0487/70 08 64

Interesse in deze vorming maar past de datum niet, heb je weinig tijd of is de vorming volzet? Neem dan zeker contact op. Wij kunnen je zicht geven op andere mogelijke vormingen of jouw organisatie een vorming op maat aanbieden.