Ga verder naar de inhoud

19 september 2023 - ‘Hulp bieden vanop afstand aan iemand die aan zelfmoord denkt’- Gratis basiswebinar voor hulpverleners

19 september 2023
Georganiseerd door Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Ook vanop afstand kan jij mee het verschil maken voor iemand die het moeilijk heeft. Maak jij je zorgen om een cliënt, vrees je dat hij of zij aan zelfdoding denkt, en vraag je je af wat jij kan betekenen binnen de huidige context van corona-maatregelen? Wil je graag meer weten over hoe je aan suïcidepreventie kan doen via de telefoon, beeldbellen, mail of chat? Of heb je gewoon interesse in dit thema vanuit je professionele achtergrond? Dan kan je deelnemen aan onze gratis webinar.

Gedurende een uur maakt één van onze medewerkers je wegwijs en krijg je praktische handvatten om iemand met suïcidale gedachten op afstand te kunnen ondersteunen. Speciale aandacht gaat daarbij naar concrete voorbeelden en gesprekstechnieken.

Voor wie is deze vorming interessant?

Hulpverleners en andere professionelen die in hun dagelijkse werk te maken krijgen met suïcidale patiënten, collega's en/of andere contacten in hun omgeving.

Wat kan je verwachten?

Concrete tips over hoe je in gesprek gaat met suïcidale personen via chat, mail en telefoon, met aandacht voor gesprekstechnieken en best practices.

  • Hoe herken je signalen van zelfmoordgedachten?
  • Hoe breng je zelfmoord in gesprek?
  • Hoe voer je een gesprek over zelfmoord via chat, mail en/of telefoon?

Praktisch

De webinar gaat door op 19 september 2023 en start om 14u en duurt een uur. Na je inschrijving krijg je een Zoom-link via mail waarmee je de webinar kan bijwonen. Er is plaats voor 100 deelnemers. Deelname is gratis, maar we vragen wel vooraf in te schrijven.

Interesse?

Schrijf je hier in: