Ga verder naar de inhoud

14 maart 2024 - Online vorming om met Silver aan de slag te gaan in jouw school!

14 maart 2024
Georganiseerd door VLESP

Zelfdoding is bij jongeren tussen 15 en 19 jaar de belangrijkste doodsoorzaak. Bovendien komen in Vlaanderen suïcidepogingen het meest frequent voor in deze leeftijdscategorie en dan voornamelijk bij meisjes.

Silver wil hier verandering in brengen. Silver is een wetenschappelijk onderbouwde serious game (in de vorm van een app) voor jongeren tussen 12 en 16 jaar. Deze game werkt preventief door jongeren weerbaarder te maken en hen enkele essentiële vaardigheden aan te leren met betrekking tot hun mentale gezondheid.

Om een maximale impact te bereiken bij jongeren zijn scholen de ideale plaats om aan de slag te gaan met de game. Deze vorming biedt, aanvullend op het educatief pakket, handvaten om met Silver te werken in de klas.

Voor wie is deze vorming interessant

Leerkrachten, leerlingbegeleiders of andere sleutelfiguren binnen de schoolcontext die werken met jongeren uit eerste en tweede graad en aan de slag willen gaan met de serious game Silver.

Wat kan je verwachten?

  • Informatie over Silver: hoe zit deze game in elkaar en op welke wetenschappelijke evidentie is hij gebaseerd?
  • Zelf de game ontdekken en leren hoe je in een schoolcontext met een serious game aan de slag kan gaan.
  • Enkele handvaten om rond het thema geestelijke gezondheid te werken met jouw leerlingen: Welke drempels ervaar je zelf en hoe gaan anderen hiermee om?
  • Doorverwijzingstips en informatie om signalen te herkennen.

Praktisch

Datum

Donderdag 14 maart van 10u tot 11u30

Prijs

Gratis. Inschrijven is wel verplicht want de plaatsen zijn beperkt. Je ontvangt na inschrijving een bevestigingsmail. Wanneer je deze e-mail niet in je mailbox vindt, ga dan zeker eens in jouw spam-folder kijken.

Indien je afwezig bent of annuleert minder dan 1 week van tevoren zonder geldige reden, dan betaal je 50 euro annulatiekosten.

Locatie

Online via Zoom, ongeveer een week voor de vorming ontvang je een mail met de link voor deelname aan de vorming.

Voorbereiding

Neem voor de vorming het educatief pakket door en download de game.

Interesse?

Meld je dan aan via het formulier hieronder. Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers.

Bij inschrijving geef je aan dat je akkoord bent dat een VLESP medewerker achteraf eenmalig contact opneemt om na te vragen hoe je de vorming en/of het gebruik van Silver hebt ervaren.

Bij vragen of voor meer informatie kan je mailen naar Mandy.Gijzen@UGent.be of Saar.VanLysebetten@UGent.be