Ga verder naar de inhoud

12 oktober 2023 - Verdiepende module: veiligheid bevorderen - West-Vlaanderen

12 oktober 2023
Georganiseerd door CGG-SP West-Vlaanderen

Suïcide vormt in België een ernstig geestelijk gezondheidsprobleem. Elke dag overlijden gemiddeld vijf mensen door zelfmoord en er gebeuren meer dan tien keer zoveel zelfmoordpogingen. Deskundigheidsbevordering bij hulpverleners vormt één van de meest succesvolle preventiestrategieën.

In deze module gaan we verdiepend te werk. We zoomen in op het thema veiligheid bevorderen bij suïcidale personen

Deze module is te combineren met de verdiepende module: naasten betrekken die gepland staat in de voormiddag.

Voor wie is deze vorming interessant?

Hulpverleners die een rol opnemen in de begeleiding en behandeling van volwassenen (in GGZ-sectoren) bv PAAZ-diensten, psychiatrische ziekenhuizen, (privé)-psychologen, beschut wonen...

Enkel deelnemers die recent of in het verleden de basisvorming “omgaan met suïcidaliteit” hebben gevolgd, kunnen aan deze vorming deelnemen.

Wat kan je verwachten?

Tijdens deze verdiepende module gaan we het specifiek hebben het bevorderen van veiligheid bij suïcidale personen. Wat kan je als hulpverlener allemaal doen? Met welke zaken dienen we rekening te houden? We zoomen dieper in over het gebruik van een safetyplan. Waarom gebruiken we een safetyplan, wat zijn randvoorwaarden en succesfactoren? Hoe ga je om met weerstand? Welke vormen bestaan er (op papier, online, apps...)?


In deze module gaan we interactief aan de slag aan de hand van een boeiende combinatie tussen theorie en praktijk.

Praktisch?

Datums en uren: 12 oktober 2023, 13u30-16u30

Locatie: CGG Largo, Sint-Hubrechtsstraat 20, 8800 Roeselare

Kostprijs: 25 euro/deelnemer

Deze vorming is te combineren met de verdiepende module: naasten betrekken die gepland staat in de voormiddag van 9u30 tot 12u30.

Tip: Volg ons op onze Facebook-pagina of LinkedIn-pagina of schrijf je in voor onze nieuwsbrief (CGGSP West-Vlaanderen).

Interesse?

Schrijf hieronder meteen in.

Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact op (suïcidepreventie@cgglargo.be; 051 25 99 30)

Interesse in deze vorming maar past de datum niet of heb je weinig tijd? Wens je met meerdere collega’s deel te nemen aan dit open aanbod? Wij kunnen naar jouw organisatie komen en een vorming op maat aanbieden! Neem contact met ons op suïcidepreventie@cgglargo.be voor meer informatie.

Maximum aantal inschrijvingen bereikt