Ga verder naar de inhoud

11 december 2023 - Chronische suïcidaliteit - West-Vlaanderen

11 december 2023
Georganiseerd door CGG-SP West-Vlaanderen

Omgaan met suïcidaliteit is zowel voor de cliënt als voor de hulpverlener vaak een uitdaging. We stellen vast dat suïcidaliteit bij deze mensen vaak steeds sluimerend aanwezig is en door - in onze ogen - alledaagse zaken snel kan getriggerd worden. Hulpverleners én hun cliënten kunnen ongewild in complexe dynamieken van gevoelens terecht komen die de begeleiding bemoeilijken. Gedragingen van cliënten kunnen als “manipulatief” worden ervaren, waardoor de hulpverleners uitgedaagd kunnen worden in hun empathie. Chronische suïcidaliteit vraagt een andere houding van de hulpverlener dan acute suïcidaliteit, waar actie aan de orde is. Geduldig en reflectief aanwezig blijven, zijn sleutelwoorden.

Herken je jezelf en je cliënten in dit verhaal? Dan is deze verdiepende module rond chronische suïcidaliteit misschien wel iets voor jou!

Voor wie is deze vorming interessant?

Voor alle professionelen die gemotiveerd zijn zich te verdiepen in het omgaan met mensen met chronische suïcidaliteit (psychiatrisch verpleegkundigen, klinisch psychologen, klinisch orthopedagogen, psychotherapeuten, psychiaters, …).

Enkel deelnemers die recent of in het verleden de basisvorming “omgaan met suïcidaliteit” hebben gevolgd, kunnen aan deze vorming deelnemen.

Wat kan je verwachten?

Een interactieve vorming met een combinatie van theorie, praktijk, het uitwisselen van ervaringen en het aanleren van vaardigheden. Volgende onderwerpen komen alvast aan bod:

  • Wat is chronische suïcidaliteit?
  • Hoe ontstaat chronische suïcidaliteit?
  • Hoe kunnen ik en mijn team omgaan met chronisch suïcidale mensen?
  • Hoe ga ik het gesprek aan met een chronisch suïcidale volwassene? Wat zeg ik beter wel en wat zeg ik beter niet?
  • Hoe ga ik om met de soms moeilijke dynamieken in een gesprek met een chronisch suïcidaal persoon?
  • Wat kan mij als hulpverlener helpen om dit moeilijke thema te (ver)dragen?
  • ...

Praktisch

Datum en uren: 11 december 2023, 9u30-16u30

Locatie: CGG Largo, Sint-Hubrechtsstraat 20, 8800 Roeselare

Kostprijs: 45 euro/deelnemer (incl. broodjeslunch)

Tip: Volg ons op onze Facebook-pagina of LinkedIn-pagina of schrijf je in voor onze nieuwsbrief (CGGSP West-Vlaanderen).

Interesse?

Schrijf hieronder meteen in.

Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact op (suïcidepreventie@cgglargo.be; 051 25 99 30)

Interesse in deze vorming maar past de datum niet of heb je weinig tijd? Wens je met meerdere collega’s deel te nemen aan dit open aanbod? Wij kunnen naar jouw organisatie komen en een vorming op maat aanbieden! Neem contact met ons op suïcidepreventie@cgglargo.be voor meer informatie.

Maximum aantal inschrijvingen bereikt