Ga verder naar de inhoud

Website On Track Again in een nieuw jasje

Geplaatst door: VLESP
16/05/2023
Meisje rust hoofdtelefoon

Op de website On Track Again vinden jongeren informatie over wat ze kunnen doen om terug op weg te geraken na een zelfmoordpoging. Aan de hand van video’s, korte geschreven getuigenissen en praktische tools en tips kunnen ze zelf aan de slag.

Om alle informatie rond suïcidaliteit te centraliseren en sneller te kunnen updaten, verhuisden we de inhoud van de On Track Again website naar de portaalsite van zelfmoord1813. Hierdoor oogt het wat anders, maar alle informatie op maat van jongeren is nog steeds beschikbaar. Bovendien hebben we extra informatie toegevoegd door de Vraag & Antwoord (Q & A) uit de mobiele app On track again, die eind 2022 offline werd gehaald, op de website beschikbaar te maken.

Benieuwd hoe On Track Again er nu uitziet? Surf dan naar www.ontrackagain.be!

Logo on track again

Over On Track Again

De toolkit On Track Again voor jongeren na een poging en hun naasten bestaat uit: een brochure voor jongeren, een folder voor naasten en een website voor jongeren.

De toolkit vervangt hulpverlening niet, maar is er een goede aanvulling bij en is vooral ook een opstap naar professionele hulp.

Meer nieuwsartikels

WSPD

10/9 - Werelddag Suïcidepreventie

VLESP - 9/09/2023

Op 10 september vindt de jaarlijkse Werelddag Suïcidepreventie plaats. Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP), het Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ) en de suïcidepreventiewerking van de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG-SP) roepen iedereen in Vlaanderen op om op deze werelddag aandacht te hebben voor de preventie van zelfdoding en voor mensen die worstelen met zelfmoordgedachten, hun omgeving en nabestaanden na zelfdoding. Steun betuigen kan door deel te nemen aan één van de activiteiten.

VLESP vacature

Vacature Stafmedewerker VLESP

VLESP - 25/08/2023

Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP), de partnerorganisatie van de Vlaamse Overheid voor de preventie van zelfdoding, is op zoek naar een stafmedewerker (0,7 VTE).

Microsoft Teams image 2

Een gezonde geest in een gezond lichaam: is er een link tussen bewegen en zelfmoordgedachten?

VLESP - 8/08/2023

Op zondag 10 september, Werelddag Suïcidepreventie, kan je deelnemen aan de 1813Run, een loopevenement ten voordele van Zelfmoord1813 waar we samen 1813 kilometer willen lopen. We kiezen niet zomaar voor een sportief evenement. Bewegen en sporten kunnen namelijk je mentale gezondheid een boost geven. Ook samen bewegen en supporteren, kortom samen zijn, kunnen hieraan bijdragen. Je leest er alles over in deze blog.