Ga verder naar de inhoud

Website On Track Again in een nieuw jasje

Geplaatst door: VLESP
16/05/2023
Meisje rust hoofdtelefoon

Op de website On Track Again vinden jongeren informatie over wat ze kunnen doen om terug op weg te geraken na een zelfmoordpoging. Aan de hand van video’s, korte geschreven getuigenissen en praktische tools en tips kunnen ze zelf aan de slag.

Om alle informatie rond suïcidaliteit te centraliseren en sneller te kunnen updaten, verhuisden we de inhoud van de On Track Again website naar de portaalsite van zelfmoord1813. Hierdoor oogt het wat anders, maar alle informatie op maat van jongeren is nog steeds beschikbaar. Bovendien hebben we extra informatie toegevoegd door de Vraag & Antwoord (Q & A) uit de mobiele app On track again, die eind 2022 offline werd gehaald, op de website beschikbaar te maken.

Benieuwd hoe On Track Again er nu uitziet? Surf dan naar www.ontrackagain.be!

Logo on track again

Over On Track Again

De toolkit On Track Again voor jongeren na een poging en hun naasten bestaat uit: een brochure voor jongeren, een folder voor naasten en een website voor jongeren.

De toolkit vervangt hulpverlening niet, maar is er een goede aanvulling bij en is vooral ook een opstap naar professionele hulp.

Meer nieuwsartikels

Scholenpagina blog

Scholenpagina bundelt alle informatie rond suïcidepreventie op school

VLESP - 6/06/2023

Het onderwijs is een belangrijke omgeving waar we preventief kunnen werken, jongeren weerbaarder kunnen maken, signalen van zelfmoordgedachten kunnen detecteren en eerste opvang kunnen bieden aan kwetsbare leerlingen. Zelfmoord1813 bundelde alle info rond zelfmoordpreventie voor het onderwijs.

Vrouw slapen

Is er een link tussen slaapproblemen en zelfmoordgedachten?

VLESP - 30/05/2023

Slaapproblemen kunnen het risico op zelfmoordgedachten doen toenemen. Het aanpakken van slaapproblemen kan dan weer beschermend werken. In deze blog lees je meer over de link tussen zelfmoordgedachten en slaapproblemen. We geven ook enkele websites mee met tips om beter te slapen.

Image007

Studiedagen "Suïcidaliteit: een uitdaging?!"

CGG-SP - 17/04/2023
De Suïcidepreventiewerking van de CGG organiseert een Vlaamse studiedag met als thema "Suïcidaliteit: een uitdaging?!" Op 19 oktober 2023…