Ga verder naar de inhoud

App On Track Again niet langer beschikbaar

Geplaatst door: VLESP
10/11/2022

Door technische ontwikkelingen voor mobiele applicaties is de app On track again niet langer compatibel met de huidige vereisten. Hierdoor deden er zich technische problemen voor, waardoor we ons genoodzaakt zagen om de app On track again offline te halen. De app kan niet langer gedownload worden.

Wat als ik de app al op mijn gsm heb staan?

Wie de app reeds heeft gedownload, kan hem nog verder gebruiken. Het kan echter zijn dat de app na een automatische update van het gsm-toestel plots niet meer werkt. Hou hier rekening mee en weet dat je dan geen toegang meer hebt tot de inhoud die je toevoegde aan de app. We raden alle gebruikers aan om de inhouden die ze willen bewaren elders op te slaan.

Alternatieven voor de app

De On Track Again is niet meer beschikbaar, wat nu?

In het derde Vlaams Actieplan Suïcidepreventie staat de ontwikkeling van een nieuwe Zelfhulp-app voor jongeren die worstelen met suïcidaliteit op de planning. Het is echter nog enkele jaren wachten op deze app, daarom voorzien we volgende alternatieven:

  • Op de website www.ontrackagain.be vinden jongeren nog steeds heel wat info over wat ze kunnen doen om terug op weg te geraken na een zelfmoordpoging. Aan de hand van video’s, korte geschreven getuigenissen en praktische tools en tips ontdekken ze wat ze zelf kunnen doen.
  • De mobiele applicatie BackUp (ontwikkeld voor 18+) kan eveneens steun bieden bij moeilijke momenten via verschillende tools zoals het Safety Plan en de BackUp Box.
  • Het Safety Plan kan ook digitaal worden ingevuld.
  • Op Zelfmoord1813 staat ook informatie over wat je zelf kan doen na een poging, hoe je een naaste kan bijstaan of wat je kan betekenen als hulpverlener.

Over On Track Again

In 2014 werd de toolkit ‘On Track Again’ ontwikkeld. Het doel van deze toolkit is om hulpverleners te ondersteunen en om hun dichter te brengen bij jongeren die een suïcidepoging ondernamen. Hiervoor werden laagdrempelige materialen ontwikkeld: een brochure voor jongeren, een folder voor ouders, een website en een mobiele applicatie.

De app werd recent offline gehaald. De andere materialen zijn nog steeds vrij te gebruiken.

Meer nieuwsartikels

Scholenpagina blog

Scholenpagina bundelt alle informatie rond suïcidepreventie op school

VLESP - 6/06/2023

Het onderwijs is een belangrijke omgeving waar we preventief kunnen werken, jongeren weerbaarder kunnen maken, signalen van zelfmoordgedachten kunnen detecteren en eerste opvang kunnen bieden aan kwetsbare leerlingen. Zelfmoord1813 bundelde alle info rond zelfmoordpreventie voor het onderwijs.

Vrouw slapen

Is er een link tussen slaapproblemen en zelfmoordgedachten?

VLESP - 30/05/2023

Slaapproblemen kunnen het risico op zelfmoordgedachten doen toenemen. Het aanpakken van slaapproblemen kan dan weer beschermend werken. In deze blog lees je meer over de link tussen zelfmoordgedachten en slaapproblemen. We geven ook enkele websites mee met tips om beter te slapen.

Logo on track again

Website On Track Again in een nieuw jasje

VLESP - 16/05/2023

Op de website On Track Again vinden jongeren informatie over wat ze kunnen doen om terug op weg te geraken na een zelfmoordpoging. Sinds kort staat deze info op de portaalsite van Zelfmoord1813.