Ga verder naar de inhoud

App On Track Again niet langer beschikbaar

Geplaatst door: VLESP
10/11/2022

Door technische ontwikkelingen voor mobiele applicaties is de app On track again niet langer compatibel met de huidige vereisten. Hierdoor deden er zich technische problemen voor, waardoor we ons genoodzaakt zagen om de app On track again offline te halen. De app kan niet langer gedownload worden.

Wat als ik de app al op mijn gsm heb staan?

Wie de app reeds heeft gedownload, kan hem nog verder gebruiken. Het kan echter zijn dat de app na een automatische update van het gsm-toestel plots niet meer werkt. Hou hier rekening mee en weet dat je dan geen toegang meer hebt tot de inhoud die je toevoegde aan de app. We raden alle gebruikers aan om de inhouden die ze willen bewaren elders op te slaan.

Alternatieven voor de app

De On Track Again is niet meer beschikbaar, wat nu?

In het derde Vlaams Actieplan Suïcidepreventie staat de ontwikkeling van een nieuwe Zelfhulp-app voor jongeren die worstelen met suïcidaliteit op de planning. Het is echter nog enkele jaren wachten op deze app, daarom voorzien we volgende alternatieven:

  • Op de website www.ontrackagain.be vinden jongeren nog steeds heel wat info over wat ze kunnen doen om terug op weg te geraken na een zelfmoordpoging. Aan de hand van video’s, korte geschreven getuigenissen en praktische tools en tips ontdekken ze wat ze zelf kunnen doen.
  • De mobiele applicatie BackUp (ontwikkeld voor 18+) kan eveneens steun bieden bij moeilijke momenten via verschillende tools zoals het Safety Plan en de BackUp Box.
  • Het Safety Plan kan ook digitaal worden ingevuld.
  • Op Zelfmoord1813 staat ook informatie over wat je zelf kan doen na een poging, hoe je een naaste kan bijstaan of wat je kan betekenen als hulpverlener.

Over On Track Again

In 2014 werd de toolkit ‘On Track Again’ ontwikkeld. Het doel van deze toolkit is om hulpverleners te ondersteunen en om hun dichter te brengen bij jongeren die een suïcidepoging ondernamen. Hiervoor werden laagdrempelige materialen ontwikkeld: een brochure voor jongeren, een folder voor ouders, een website en een mobiele applicatie.

De app werd recent offline gehaald. De andere materialen zijn nog steeds vrij te gebruiken.

Meer nieuwsartikels

Neutrale afbeelding

Focusgroep voor naasten van personen met autisme die zelfmoordgedachten hadden

VLESP - 12/12/2022

Om richting te geven aan adviezen voor naasten van personen met autisme is het VLESP op zoek naar naasten van personen met autisme, waarvan de personen met autisme zelfmoordgedachten hebben of gehad hebben in het verleden.

TT

Toekomstgerichte Training voor suïcidale personen: Data in 2023

- 7/12/2022

Ook in 2023 plant VLESP weer enkele tweedaagse opleidingen voor hulpverleners om groepstraining te kunnen geven aan personen met suïcidegedachten, namelijk de opleiding Toekomstgerichte Training.

Donkere dagen

Meer zelfdodingen rond de feestdagen? Doorbreek de mythe!

VLESP - 5/12/2022

Soms hoor je of lees je dat er in de periode rond de feestdagen meer zelfdodingen plaatsvinden. Maar is dat wel zo? In deze blog doorbreken we deze mythe en geven we enkele tips om van de eindejaarsperiode een warme tijd te maken.