Ga verder naar de inhoud

Ga aan de slag met award-winning game Silver op school

Geplaatst door: VLESP
17/02/2022

Met trots kondigen we aan dat de serious game Silver deze maand de Digital Product Bronze Award van de Henry van de Velde Awards in de wacht heeft weten te slepen!

We zetten onze game dan ook graag nog eens in de kijker en als je zelf aan de slag wil met Silver op school, volg dan zeker onze online vorming voor leerkrachten en leerlingbegeleiders.

Silver Bozar

Van 9 februari tot 10 april 2022 ontdek je gratis het werk van Silver en alle andere winnaars in de Foyers van het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) in Brussel. Let op! Registratie is verplicht via de website van Bozar.

Wat is Silver?

Silver is een veelzijdige serious game die de geestelijke gezondheid van jongeren tussen 12 en 16 jaar wil versterken. Silver dankt zijn naam aan het Engelse spreekwoord ‘Every cloud has a silver lining’, wat symboliseert dat elke moeilijkheid of tegenslag ook een positieve uitkomst kan hebben. Deze boodschap vormt een rode draad doorheen de game.

De serious game werd ontwikkeld door het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP), in samenwerking met CREATE.eu, in opdracht van Vlaams minister van Welzijn, Wouter Beke en met de steun van de Vlaamse Overheid.

Silver

Wat houdt de game in?

In Silver krijgen jongeren op een creatieve en interactieve manier meer inzicht in hun gedachten, emoties en gedrag door het volgen van een aantal personages en verhaallijnen. Silver bouwt aan het herkennen en aanpakken van denkgewoontes en het reguleren van emoties en indirect aan het probleemoplossend denken en sociale vaardigheden. De inhoud is gebaseerd op cognitieve gedragspsychologie.

Silver op school?

We raden aan om Silver in de schoolcontext te spelen zodat de jongeren in de klas nog dieper kunnen ingegaan op de onderliggende vaardigheden in Silver. Silver is perfect geschikt om een speelse manier lessen waarin geestelijke gezondheid centraal staat, aan te pakken.

Ter ondersteuning is hiervoor een educatief pakket ontwikkeld. Aanvullend op het educatief pakket, bieden we ook een online vorming voor leerkrachten, leerlingbegeleiders en andere sleutelfiguren binnen de schoolcontext aan. Je leest er alles over op silvergame.be

Vind ook hieronder de data waarop de online vormingen worden georganiseerd en ga naar de inschrijvingspagina door op de datum te klikken.

Op zaterdag wordt de vorming georganiseerd om 10u en op woensdag om 14u.

Meer nieuwsartikels

Schrijven

Save the dates!

VLESP - 23/02/2023

Elkaar ontmoeten, op een studiedag bijleren over suïcidepreventie of samen bewegen. We hebben opnieuw heel wat activiteiten voor jullie op de planning staan.

Neutrale afbeelding

Focusgroep voor naasten van personen met autisme die zelfmoordgedachten hadden

VLESP - 12/12/2022

Om richting te geven aan adviezen voor naasten van personen met autisme is het VLESP op zoek naar naasten van personen met autisme, waarvan de personen met autisme zelfmoordgedachten hebben of gehad hebben in het verleden.

TT

Toekomstgerichte Training voor suïcidale personen: Data in 2023

- 7/12/2022

Ook in 2023 plant VLESP weer enkele tweedaagse opleidingen voor hulpverleners om groepstraining te kunnen geven aan personen met suïcidegedachten, namelijk de opleiding Toekomstgerichte Training.