Ga verder naar de inhoud

23 april 2022 - Online vorming om met Silver aan de slag te gaan in jouw school!

23 april 2022
Georganiseerd door VLESP

Zelfdoding is bij jongeren tussen 15 en 19 jaar de belangrijkste doodsoorzaak. Bovendien komen in Vlaanderen suïcidepogingen het meest frequent voor in deze leeftijdscategorie en dan voornamelijk bij meisjes.

Silver wil hier verandering in brengen. Silver is een wetenschappelijk onderbouwde serious game (in de vorm van een app) voor jongeren tussen 12 en 16 jaar. Deze game werkt preventief door jongeren weerbaarder te maken en hen enkele essentiële vaardigheden aan te leren met betrekking tot hun mentale gezondheid.

Om een maximale impact te bereiken bij jongeren zijn scholen de ideale plaats om aan de slag te gaan met de game. Deze vorming biedt, aanvullend op het educatief pakket, handvaten om met Silver te werken in de klas.

Voor wie is deze vorming interessant?

Leerkrachten, leerlingbegeleiders of andere sleutelfiguren binnen de schoolcontext die werken met jongeren uit eerste en tweede graad en aan de slag willen gaan met de serious game Silver.

Wat kan je verwachten?

  • Informatie over Silver: hoe zit deze game in elkaar en op welke wetenschappelijke evidentie is hij gebaseerd?
  • Zelf de game ontdekken en leren hoe je in een schoolcontext met een serious game aan de slag kan gaan.
  • Enkele handvaten om rond het thema geestelijke gezondheid te werken met jouw leerlingen: Welke drempels ervaar je zelf en hoe gaan anderen hiermee om?
  • Doorverwijzingstips en informatie om signalen te herkennen.

Praktisch

Datum

Zaterdag 23 april van 10u tot 11u30

Prijs

Gratis. Inschrijven is wel verplicht want de plaatsen zijn beperkt.

Locatie

Online via Zoom, je ontvangt na inschrijving een bevestigingsmail met daarin de deelnemerslink. Wanneer je deze e-mail niet in je mailbox vindt, ga dan zeker eens in jouw spam-folder kijken.

Voorbereiding

Neem voor de vorming het educatief pakket door en download de game.

Interesse?

Meld je dan aan via het formulier hieronder. Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers.

Bij inschrijving geef je aan dat je akkoord bent dat een VLESP medewerker achteraf eenmalig contact opneemt om na te vragen hoe je de vorming en/of het gebruik van Silver hebt ervaren.

Bij vragen of voor meer informatie kan je mailen naar Mandy.Gijzen@UGent.be of Saar.VanLysebetten@UGent.be

Naam