Ga verder naar de inhoud

Extra updates BackUp app

Geplaatst door: VLESP
15/02/2022

Vanaf februari 2022 bevat BackUp, onze mobiele applicatie die houvast wil bieden bij zelfmoordgedachten, een aantal nieuwe functionaliteiten. In september 2021 werd de app reeds vernieuwd en in een nieuw, eigentijdser jasje gestoken op basis van de feedback van gebruikers.

Afbeelding flyer Back Up

Zo werden er meer uitleg en voorbeelden toegevoegd, zodat gebruikers beter te weten komen welk onderdeel waarvoor staat of dient. Bovendien bevat de app een volledig nieuw onderdeel ‘Vraag & Antwoord’, waar gebruikers bijvoorbeeld een antwoord krijgen op de vraag: ‘Zou ik het aan iemand vertellen dat ik aan zelfmoord denk?’. Tot slot kan je met de vernieuwde app ook video’s en muziek met elkaar delen en kan je gebruik maken van hedendaagse communicatiemiddelen (bv. WhatsApp).

Vanaf nu kunnen gebruikers ook eigen thema's toevoegen aan de BackUp-kaarten, kan de app beveiligd worden met een pincode of touchID en gaan gegevens niet verloren bij het overzetten naar een nieuw toestel.

Wat is BackUp?

BackUp bevat verschillende tools die je kunnen helpen een crisis te overbruggen of een volgende crisis te voorkomen. Ook als je er wilt zijn voor iemand anders kun je met BackUp aan de slag. De app is bedoeld om snel bij de hand te zijn en op die manier snel steun te kunnen bieden op moeilijke momenten. BackUp geeft niet alleen toegang tot belangrijke contacten en hulplijnen, de app geeft ook zicht op hoopvolle elementen en een Safety Plan.

Waar vind je BackUp?

De vernieuwde BackUp is gratis te downloaden in de app stores. Heb je BackUp reeds geïnstalleerd, dan zullen sommige toestellen deze update automatisch doorvoeren, andere dan weer niet. De oudere versie blijft wel bruikbaar, al zal het niet mogelijk zijn om nieuwigheden te delen met personen die de oudere versie gebruiken.

Meer nieuwsartikels

Oproep spwerkvloer

Oproep deelname werknemers - suïcidepreventie op de werkvloer

VLESP - 25/01/2024

Had je in het verleden zelfdodingsgedachten terwijl je tewerkgesteld was? En wil je graag bijdragen aan zelfmoordpreventie op de werkvloer? Neem dan deel aan ons onderzoek.

Afbeelding Symp

VLESP viert 10-jarig bestaan en lanceert nieuwe adviezen voor suïcidepreventie

VLESP - 7/12/2023

Maak kennis met de nieuwe adviezen voor suïcidepreventie bij kinderen en jongeren en bij personen met autisme.

Notieblok pennen

Rapport suïcidepogingen 2022

VLESP - 28/11/2023

Lees meer over de registratie van de suïcidepogingen in 2022