Ga verder naar de inhoud

Extra updates BackUp app

Geplaatst door: VLESP
15/02/2022

Vanaf februari 2022 bevat BackUp, onze mobiele applicatie die houvast wil bieden bij zelfmoordgedachten, een aantal nieuwe functionaliteiten. In september 2021 werd de app reeds vernieuwd en in een nieuw, eigentijdser jasje gestoken op basis van de feedback van gebruikers.

Afbeelding flyer Back Up

Zo werden er meer uitleg en voorbeelden toegevoegd, zodat gebruikers beter te weten komen welk onderdeel waarvoor staat of dient. Bovendien bevat de app een volledig nieuw onderdeel ‘Vraag & Antwoord’, waar gebruikers bijvoorbeeld een antwoord krijgen op de vraag: ‘Zou ik het aan iemand vertellen dat ik aan zelfmoord denk?’. Tot slot kan je met de vernieuwde app ook video’s en muziek met elkaar delen en kan je gebruik maken van hedendaagse communicatiemiddelen (bv. WhatsApp).

Vanaf nu kunnen gebruikers ook eigen thema's toevoegen aan de BackUp-kaarten, kan de app beveiligd worden met een pincode of touchID en gaan gegevens niet verloren bij het overzetten naar een nieuw toestel.

Wat is BackUp?

BackUp bevat verschillende tools die je kunnen helpen een crisis te overbruggen of een volgende crisis te voorkomen. Ook als je er wilt zijn voor iemand anders kun je met BackUp aan de slag. De app is bedoeld om snel bij de hand te zijn en op die manier snel steun te kunnen bieden op moeilijke momenten. BackUp geeft niet alleen toegang tot belangrijke contacten en hulplijnen, de app geeft ook zicht op hoopvolle elementen en een Safety Plan.

Waar vind je BackUp?

De vernieuwde BackUp is gratis te downloaden in de app stores. Heb je BackUp reeds geïnstalleerd, dan zullen sommige toestellen deze update automatisch doorvoeren, andere dan weer niet. De oudere versie blijft wel bruikbaar, al zal het niet mogelijk zijn om nieuwigheden te delen met personen die de oudere versie gebruiken.

Meer nieuwsartikels

Schrijven

Save the dates!

VLESP - 23/02/2023

Elkaar ontmoeten, op een studiedag bijleren over suïcidepreventie of samen bewegen. We hebben opnieuw heel wat activiteiten voor jullie op de planning staan.

Neutrale afbeelding

Focusgroep voor naasten van personen met autisme die zelfmoordgedachten hadden

VLESP - 12/12/2022

Om richting te geven aan adviezen voor naasten van personen met autisme is het VLESP op zoek naar naasten van personen met autisme, waarvan de personen met autisme zelfmoordgedachten hebben of gehad hebben in het verleden.

TT

Toekomstgerichte Training voor suïcidale personen: Data in 2023

- 7/12/2022

Ook in 2023 plant VLESP weer enkele tweedaagse opleidingen voor hulpverleners om groepstraining te kunnen geven aan personen met suïcidegedachten, namelijk de opleiding Toekomstgerichte Training.