Ga verder naar de inhoud

Extra updates BackUp app

Geplaatst door: VLESP
15/02/2022

Vanaf februari 2022 bevat BackUp, onze mobiele applicatie die houvast wil bieden bij zelfmoordgedachten, een aantal nieuwe functionaliteiten. In september 2021 werd de app reeds vernieuwd en in een nieuw, eigentijdser jasje gestoken op basis van de feedback van gebruikers.

Afbeelding flyer Back Up

Zo werden er meer uitleg en voorbeelden toegevoegd, zodat gebruikers beter te weten komen welk onderdeel waarvoor staat of dient. Bovendien bevat de app een volledig nieuw onderdeel ‘Vraag & Antwoord’, waar gebruikers bijvoorbeeld een antwoord krijgen op de vraag: ‘Zou ik het aan iemand vertellen dat ik aan zelfmoord denk?’. Tot slot kan je met de vernieuwde app ook video’s en muziek met elkaar delen en kan je gebruik maken van hedendaagse communicatiemiddelen (bv. WhatsApp).

Vanaf nu kunnen gebruikers ook eigen thema's toevoegen aan de BackUp-kaarten, kan de app beveiligd worden met een pincode of touchID en gaan gegevens niet verloren bij het overzetten naar een nieuw toestel.

Wat is BackUp?

BackUp bevat verschillende tools die je kunnen helpen een crisis te overbruggen of een volgende crisis te voorkomen. Ook als je er wilt zijn voor iemand anders kun je met BackUp aan de slag. De app is bedoeld om snel bij de hand te zijn en op die manier snel steun te kunnen bieden op moeilijke momenten. BackUp geeft niet alleen toegang tot belangrijke contacten en hulplijnen, de app geeft ook zicht op hoopvolle elementen en een Safety Plan.

Waar vind je BackUp?

De vernieuwde BackUp is gratis te downloaden in de app stores. Heb je BackUp reeds geïnstalleerd, dan zullen sommige toestellen deze update automatisch doorvoeren, andere dan weer niet. De oudere versie blijft wel bruikbaar, al zal het niet mogelijk zijn om nieuwigheden te delen met personen die de oudere versie gebruiken.

Meer nieuwsartikels

Laptop werken met schrift en koffie

Focusgroep voor hulpverleners met expertise in autisme

VLESP - 12/05/2022

Ben je hulpverlener en heb je ervaring in het begeleiden van personen met autisme en zelfmoordgedachten? Dan heet het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) jou welkom op deze online focusgroep die doorgaat op 20 juni 2022 van 12u tot 14u.

Bannerkomuitjekop

Kom uit je Kop: nieuwe website moedigt mannen aan hulp te zoeken bij mentale problemen.

VLESP - 26/04/2022

Mannen lopen wereldwijd een verhoogd risico op zelfdoding. Om mannen aan te moedigen hulp te zoeken bij mentale problemen, lanceert het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) vandaag, met de steun van de Vlaamse Overheid, de campagne ‘Kom uit je Kop’.

Dil

Wandel mee met Darkness Into Light op 7 mei

CPZ - 21/04/2022
Darkness Into Light, een van oorsprong Iers initiatief, is een wereldwijde actie die hoop wil brengen aan iedereen die ooit werd getroffen…