Ik zoek hulp
Hulp vragen is niet altijd zo eenvoudig, maar wel zinvol. Durf in de eerste plaats hulp te vragen aan familie, vrienden of een andere vertrouwenspersoon. Meestal kunnen zij je verder helpen. Mocht dit niet zo zijn, staan hieronder andere mogelijkheden.
Dringende hulp
Heb je NU hulp nodig?
Dan kan je contact opnemen met:
- De hulpdiensten (Bel 112)
- Je huisarts of de dokter van wacht (Bel 1733 of bekijk de website)
- Het Antigifcentrum (Bel 070 245 245 of bekijk de website)
Wens je anoniem te blijven? Dan kan je gratis contact opnemen met:
Hulpverlening
Wanneer je graag hulp wil, maar je kan wachten tot een gesprek, dan kan je:
- Raad vragen aan je huisarts. Je huisarts kan je helpen of kan je doorverwijzen naar een andere hulpverlener of organisaties voor geestelijke gezondheidszorg.
- Een afspraak maken bij het Jongeren Advies Centrum (JAC) of Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB). Als je graag eerst anoniem info wil over hun werking, kan je ook met hen chatten (JAC en CLB).
- Meer informatie en hulplijnen vinden op Te Gek. Hier vind je zowel algemene hulplijnen als specifieke hulplijnen (bv. over gender, drugs, mishandeling,...)
Acute noodsituatie? Dan neem je best contact op met de hulpdiensten (112), de huisarts (van wacht) of het Antigifcentrum (070 245 245). Denk je aan zelfdoding en ben je op zoek naar een gesprek? Neem dan contact op met de Zelfmoordlijn (1813).
Awel
Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal, een probleem. Je kan bellen, mailen of chatten met Awel. Ook op het forum kan je je verhaal kwijt. Meer info vind je op www.awel.be
Bellen: Je kan gratis en anoniem bellen naar Awel op het nummer 102. Dit kan op ma-di-do-vr van 16-22u en op woe & za van 14-22u.
Mail: brievenbus@awel.be (antwoord in 1 week)
Chat: Ma-di-do-vr van 17-22u. Woe & za van 16-22u.