Ga verder naar de inhoud

6 september 2022 - 'Suïcidepreventie op de werkvloer' - Gratis webinar voor iedereen op de werkvloer

6 september 2022
Georganiseerd door Centrum ter Preventie Zelfdoding

Werknemers brengen het grootste deel van hun tijd door op de werkvloer, ze delen er lief en leed. Hoe iemand zich voelt op het werk, heeft een grote impact op het persoonlijke welbevinden. De werkvloer is dan ook een belangrijke context voor het oppikken van signalen en het voorkomen van zelfdoding.

Als bedrijf krijg je mogelijk te maken met een collega/klant/extern contact die het lastig heeft, en misschien aan zelfmoord denkt. Deze webinar reikt tools aan om gepast en effectief te reageren.

Voor wie is deze vorming interessant?

Bedrijfsleiders, teamverantwoordelijken, HR-verantwoordelijken, vertrouwenspersonen, preventieadviseurs psychosociale zaken, e.a. worden extra uitgenodigd om deel te nemen.

Wat kan je verwachten?

  • Informatie rond zelfdoding op de werkvloer en het belang van suïcidepreventie
  • Signaalherkenning: hoe zie je dat het niet goed gaat met een collega/medewerker?
  • Eerste handvaten en oefening rond gespreksvoering: wat doe je wanneer een collega/medewerker aan zelfmoord denkt?
  • Doorverwijzingstips en de nodige info

Praktisch

De webinar woon je bij via Zoom op 6 september om 14u, en duurt een uur. Je ontvangt voor aanvang een bevestigingsmail met daarin de deelnemerslink. Wanneer je deze e-mail niet in je mailbox vindt, ga dan zeker eens in jouw spam-folder kijken.

Interesse?

Meld je dan aan via het formulier hieronder! Omwille van technische redenen is er een limiet van 100 deelnemers per webinar. Stuur voor meer info naar vormingsdienst@preventiezelfdoding.be.

Schrijf je hier in:

Naam

Om in te schrijven vragen we om akkoord te gaan met