Ga verder naar de inhoud

18 en 25 april 2024 - 2-daagse vorming suïcidepreventie voor jongerenbegeleiders - West-Vlaanderen

18 april en 25 april 2024
Georganiseerd door CGG-SP West-Vlaanderen

In een wereld waarin jongeren met steeds meer complexe uitdagingen en stressfactoren te maken krijgen, is het van essentieel belang dat hulpverleners goed zijn voorbereid om te reageren op een van de meest urgente en gevoelige kwesties waarmee jongeren kunnen worden geconfronteerd: suïcidale gedachten en gedragingen.

Voor wie is deze vorming interessant?

Hulpverleners die een cruciale rol opnemen in de begeleiding en behandeling van jongeren (in GGZ-sectoren) bv K-diensten, CLB medewerkers, kind- en jongerenpsychologen, orthopedagogen...

Wat kan je verwachten?

Gedurende 2 dagen gaan we op een interactieve manier aan de slag. We maken een combinatie van theorie, praktijk, het aanleren van vaardigheden en uitwisselen van ervaringen.

Wat kunt u verwachten tijdens deze twee dagen?

  • Theorie: We combineren theoretische inzichten met praktische oefeningen, zodat je een diepgaand begrip krijgt van de complexe problematiek van zelfdoding bij jongeren en hoe je hiermee om kunt gaan.
  • Herkenning van Signalen: Leer hoe je de subtiele en soms niet zo voor de hand liggende signalen van suïcidaliteit bij jongeren kunt herkennen en begrijpen.
  • Bespreekbaar maken: Ontdek hoe je het gesprek kunt aangaan met een suïcidale jongere op een empathische en ondersteunende manier.
  • Risicoformulering: Ontwikkel de vaardigheden om het risico op suïcide adequaat te kunnen formuleren, en leer hoe je passende interventies kunt selecteren.
  • Basisprincipes in zorg: Verdiep jouw begrip van de essentiële principes die van toepassing zijn op de zorg en begeleiding van suïcidale jongeren, en ontdek welke interventies het meest effectief zijn.
  • Ondersteuning van nabestaanden: Leer hoe je nabestaanden van suïcide op een respectvolle en empathische manier kunt benaderen en ondersteunen.
  • Zelfzorg voor hulpverleners: Begrijp hoe je als hulpverlener kunt omgaan met jouw eigen emoties, attitudes en ervaringen bij het werken met suïcidale jongeren.

Praktisch?

Datums: 18 en 25 april 2024

Uren: 9u30-16u30

Locatie: CGG Largo, Sint-Hubrechtsstraat 20, 8800 Roeselare

Kostprijs: 100 euro/deelnemer (inclusief broodjeslunch)

Een engagement voor beide dagen is een voorwaarde voor deelname.

Interesse?

Wil je deelnemen aan deze vorming? Vul dan het onderstaande formulier in. We hebben plaats voor maximaal 15 deelnemers, dus zorg ervoor dat je je snel inschrijft.

Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via de volgende kanalen:

  • E-mail: suicidepreventie@cgglargo.be
  • Telefoon: T 051 25 99 30

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen.

Interesse in deze vorming maar past de datum niet of heb je weinig tijd? Wens je met meerdere collega’s deel te nemen aan dit open aanbod? Wij kunnen naar jouw organisatie komen en een vorming op maat aanbieden! Neem contact met ons op suïcidepreventie@cgglargo.be voor meer informatie.

Gegevens deelnemer

Naam

Facturatiegegevens

Bevraag bij jouw organisatie of een bestelbonnummer vermeld moet worden op de factuur.

Bevraag bij jouw organisatie of een BTW- of ondernemingsnummer vermeld moet worden op de factuur.

Enkele vragen

Vorming leren kennen via: