Vorming op maat - Adviezen voor fictiemakers

Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) geeft vorming (o.a. aan redacties) en gastcolleges voor opleidingen in de media- en communicatiesector (o.a. regie, scenarist).

Voor wie is deze vorming interessant?

Voor iedereen die bezig is met het schrijven of maken van fictieverhalen.

Onder fictie verstaan we: 

  • Televisie
  • Film
  • Theater
  • Literatuur
  • Muziek 

Wat kan je verwachten?

In deze vorming wordt ingegaan op het suïcidaal proces (onderdeel van suïcidepreventie) om (poging tot) zelfdoding te kaderen. Daarna worden het ontstaan en belang van de aanbevelingen toegelicht. Op deze manier willen we fictiemakers helpen om stil te staan bij de mogelijke impact van scenes of muziek rond het thema suïcide op kijkers, luisteraars of lezers. We willen zo de kans verkleinen dat suïcidale personen, na het zien/horen/lezen van fictie, overgaan tot zelfdoding of een poging ertoe.  

Deelnemers leren hoe zij een kopieereffect kunnen vermijden en hoop kunnen creëren. Aan de hand van praktijkvoorbeelden op maat worden de aanbevelingen concreet toegepast op de context van de deelnemers. Tot slot wordt de werking van VLESP en Zelfmoord1813 toegelicht.

Praktisch

Deze module is gratis, en wordt op vraag en op maat gegeven.

Interesse?

Meer informatie kan verkregen worden via info@vlesp.be

 

Indien het e-mailadres van de deelnemer niet dezelfde is als de jouwe, gelieve hier dan het e-mailadres van de deelnemer in te vullen.

© Zelfmoord1813 - disclaimer