Ga verder naar de inhoud

Wie nomineer jij voor de VLESP Media Award 2022?

Geplaatst door: VLESP
7/04/2022

Zorgvuldige berichtgeving en beeldvorming over zelfdoding is van levensbelang. Om mediamakers te bedanken die op een correcte en hoopvolle manier hebben bericht over zelfdoding, conform de mediarichtlijnen, organiseren we sinds 2004 de uitreiking van een 'Media Award'.

Ook dit jaar willen we een mediamaker in de bloemetjes zetten en jij kan ons daarbij helpen. Stel jezelf als mediamaker kandidaat of nomineer een mediamaker via onderstaand formulier. We zijn op zoek naar mediamakers die het thema zelfmoord onder de aandacht brachten binnen zowel non-fictie, fictie als via sociale media.

Media

Ben jij een journalist, auteur, social media influencer, televisie- of theatermaker? En maakte je de afgelopen jaren (2020-2022) een artikel, boek, video, documentaire, podcast, reportage, theaterstuk of film over zelfdoding dat volgens jou veelbetekenend was voor het bespreekbaar maken van zelfdoding of de preventie van zelfdoding in Vlaanderen?

De mogelijkheid om mediamakers te nomineren is afgesloten. Bedankt voor de vele inzendingen! Op 9 september maken we de winnaar van de VLESP Media Award bekend.

Boek

Je bent zelf geen mediamaker, maar je wil wel graag iemand anders nomineren? Ook dat kan! Bezorg ons de naam van de mediamaker die volgens jou de VLESP Media Award 2022 verdient.

De mogelijkheid om mediamakers te nomineren is afgesloten. Bedankt voor de vele inzendingen! Op 9 september maken we de winnaar van de VLESP Media Award bekend.

Meer nieuwsartikels

Laptop werken met schrift en koffie

Focusgroep voor hulpverleners met expertise in autisme

VLESP - 12/05/2022

Ben je hulpverlener en heb je ervaring in het begeleiden van personen met autisme en zelfmoordgedachten? Dan heet het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) jou welkom op deze online focusgroep die doorgaat op 20 juni 2022 van 12u tot 14u.

Bannerkomuitjekop

Kom uit je Kop: nieuwe website moedigt mannen aan hulp te zoeken bij mentale problemen.

VLESP - 26/04/2022

Mannen lopen wereldwijd een verhoogd risico op zelfdoding. Om mannen aan te moedigen hulp te zoeken bij mentale problemen, lanceert het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) vandaag, met de steun van de Vlaamse Overheid, de campagne ‘Kom uit je Kop’.

Dil

Wandel mee met Darkness Into Light op 7 mei

CPZ - 21/04/2022
Darkness Into Light, een van oorsprong Iers initiatief, is een wereldwijde actie die hoop wil brengen aan iedereen die ooit werd getroffen…