Ga verder naar de inhoud

Wie nomineer jij voor de VLESP Media Award 2022?

Geplaatst door: VLESP
7/04/2022

Zorgvuldige berichtgeving en beeldvorming over zelfdoding is van levensbelang. Om mediamakers te bedanken die op een correcte en hoopvolle manier hebben bericht over zelfdoding, conform de mediarichtlijnen, organiseren we sinds 2004 de uitreiking van een 'Media Award'.

Ook dit jaar willen we een mediamaker in de bloemetjes zetten en jij kan ons daarbij helpen. Stel jezelf als mediamaker kandidaat of nomineer een mediamaker via onderstaand formulier. We zijn op zoek naar mediamakers die het thema zelfmoord onder de aandacht brachten binnen zowel non-fictie, fictie als via sociale media.

Media

Ben jij een journalist, auteur, social media influencer, televisie- of theatermaker? En maakte je de afgelopen jaren (2020-2022) een artikel, boek, video, documentaire, podcast, reportage, theaterstuk of film over zelfdoding dat volgens jou veelbetekenend was voor het bespreekbaar maken van zelfdoding of de preventie van zelfdoding in Vlaanderen?

De mogelijkheid om mediamakers te nomineren is afgesloten. Bedankt voor de vele inzendingen! Op 9 september maken we de winnaar van de VLESP Media Award bekend.

Boek

Je bent zelf geen mediamaker, maar je wil wel graag iemand anders nomineren? Ook dat kan! Bezorg ons de naam van de mediamaker die volgens jou de VLESP Media Award 2022 verdient.

De mogelijkheid om mediamakers te nomineren is afgesloten. Bedankt voor de vele inzendingen! Op 9 september maken we de winnaar van de VLESP Media Award bekend.

Meer nieuwsartikels

Schrijven

Save the dates!

VLESP - 23/02/2023

Elkaar ontmoeten, op een studiedag bijleren over suïcidepreventie of samen bewegen. We hebben opnieuw heel wat activiteiten voor jullie op de planning staan.

Neutrale afbeelding

Focusgroep voor naasten van personen met autisme die zelfmoordgedachten hadden

VLESP - 12/12/2022

Om richting te geven aan adviezen voor naasten van personen met autisme is het VLESP op zoek naar naasten van personen met autisme, waarvan de personen met autisme zelfmoordgedachten hebben of gehad hebben in het verleden.

TT

Toekomstgerichte Training voor suïcidale personen: Data in 2023

- 7/12/2022

Ook in 2023 plant VLESP weer enkele tweedaagse opleidingen voor hulpverleners om groepstraining te kunnen geven aan personen met suïcidegedachten, namelijk de opleiding Toekomstgerichte Training.