Ga verder naar de inhoud

Wie nomineer jij voor de VLESP Media Award 2022?

Geplaatst door: VLESP
7/04/2022

Zorgvuldige berichtgeving en beeldvorming over zelfdoding is van levensbelang. Om mediamakers te bedanken die op een correcte en hoopvolle manier hebben bericht over zelfdoding, conform de mediarichtlijnen, organiseren we sinds 2004 de uitreiking van een 'Media Award'.

Ook dit jaar willen we een mediamaker in de bloemetjes zetten en jij kan ons daarbij helpen. Stel jezelf als mediamaker kandidaat of nomineer een mediamaker via onderstaand formulier. We zijn op zoek naar mediamakers die het thema zelfmoord onder de aandacht brachten binnen zowel non-fictie, fictie als via sociale media.

Media

Ben jij een journalist, auteur, social media influencer, televisie- of theatermaker? En maakte je de afgelopen jaren (2020-2022) een artikel, boek, video, documentaire, podcast, reportage, theaterstuk of film over zelfdoding dat volgens jou veelbetekenend was voor het bespreekbaar maken van zelfdoding of de preventie van zelfdoding in Vlaanderen?

De mogelijkheid om mediamakers te nomineren is afgesloten. Bedankt voor de vele inzendingen! Op 9 september maken we de winnaar van de VLESP Media Award bekend.

Boek

Je bent zelf geen mediamaker, maar je wil wel graag iemand anders nomineren? Ook dat kan! Bezorg ons de naam van de mediamaker die volgens jou de VLESP Media Award 2022 verdient.

De mogelijkheid om mediamakers te nomineren is afgesloten. Bedankt voor de vele inzendingen! Op 9 september maken we de winnaar van de VLESP Media Award bekend.

Meer nieuwsartikels

Meeleven screenshot

Mee-leven.be zet zorg voor naasten in de kijker

- 15/05/2024

Op 14 maart 2023 lanceerde het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Hogeschool Odisee) de gloednieuwe website mee-leven.be, een website met tips en ondersteuning voor naasten van een gezinslid dat aan zelfdoding denkt.

Werelddag voorbeeld pin

Pins bestellen voor Werelddag Suïcidepreventie 2024

VLESP - 7/05/2024

Op 10 september wordt elk jaar wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding. Ook dit jaar kunnen bedrijven en zorgorganisaties deelnemen door op de Werelddag een pin te dragen en hiervan foto's te delen.

Notieblok pennen

Rapport suïcidecijfers 2022

VLESP - 3/05/2024

Recent werden de suïcidecijfers van 2022 gepubliceerd. In deze blog zetten we deze cijfers even op een rij.