Ga verder naar de inhoud

MoodSpace versterkt mentale gezondheid van studenten

Geplaatst door:
15/12/2021

Op 14 december 2021 lanceerden het Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts het gloednieuwe online platform MoodSpace, een online plek voor studenten die toegang geeft tot een breed en gratis aanbod aan hulpverlening.

Mood Space

MoodSpace bevat veel laagdrempelige en betrouwbare info, tips, podcasts en zelfhulp om emotionele problemen het hoofd te bieden en (veer)krachtig te studeren. Op het platform is er onder meer ruimte voor de verhalen van studenten, concrete tips, online zelfhulpmodules en wegwijzers naar andere begeleiding. Dé check en het duwtje in de rug voor de mentale gezondheid van studenten dus. Er is tevens een Engelstalige versie beschikbaar.

De lancering vindt niet toevallig plaats vlak voor de start van de blokperiode, die zenuwslopend kan zijn. Om tegemoet te komen aan de noden van studenten op vlak van mentaal welzijn, biedt het nieuw veelzijdig platform mentale gezondheidstips en tools op maat van studenten. Het werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met studenten, academische experten, en de Vlaamse hogeronderwijsinstellingen.

Thinklife op moodspace

Think Life op MoodSpace

VLESP heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van het platform. Zo is één van de tools op MoodSpace een aangepaste versie van onze eigen zelfhulptool Think Life. Je kan de tool raadplegen in het Nederlands én in het Engels.

Naast studenten zijn ook docenten, studentenbegeleiders, studentenpsychologen, ouders en alle andere geïnteresseerden van harte welkom.

Meer nieuwsartikels

Handen samen kring

Toekomstgerichte Training voor suïcidale personen: Opleiding voor hulpverleners

VLESP - 13/01/2022

Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) zal dit voorjaar weer een tweedaagse opleiding zal organiseren voor hulpverleners om groepstraining te kunnen geven aan personen met suïcidegedachten, namelijk de opleiding Toekomstgerichte Training.

Now hiring

Vacatures bij VLESP

VLESP - 10/01/2022
2022 brengt voor het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) een mooi aantal nieuwe projecten. Om ons team te versterken zijn we…
Laptop werken met schrift en koffie

Epidemiologisch rapport 2020

VLESP - 22/12/2021

Ben je op zoek naar cijfers over de prevalentie van geestelijke gezondheidsproblemen, suïcidegedachten, suïcidepogingen en suïcide? Raadpleeg het epidemiologisch rapport van 2020.