Ga verder naar de inhoud

MoodSpace versterkt mentale gezondheid van studenten

Geplaatst door:
15/12/2021

Op 14 december 2021 lanceerden het Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts het gloednieuwe online platform MoodSpace, een online plek voor studenten die toegang geeft tot een breed en gratis aanbod aan hulpverlening.

Mood Space

MoodSpace bevat veel laagdrempelige en betrouwbare info, tips, podcasts en zelfhulp om emotionele problemen het hoofd te bieden en (veer)krachtig te studeren. Op het platform is er onder meer ruimte voor de verhalen van studenten, concrete tips, online zelfhulpmodules en wegwijzers naar andere begeleiding. Dé check en het duwtje in de rug voor de mentale gezondheid van studenten dus. Er is tevens een Engelstalige versie beschikbaar.

De lancering vindt niet toevallig plaats vlak voor de start van de blokperiode, die zenuwslopend kan zijn. Om tegemoet te komen aan de noden van studenten op vlak van mentaal welzijn, biedt het nieuw veelzijdig platform mentale gezondheidstips en tools op maat van studenten. Het werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met studenten, academische experten, en de Vlaamse hogeronderwijsinstellingen.

Thinklife op moodspace

Think Life op MoodSpace

VLESP heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van het platform. Zo is één van de tools op MoodSpace een aangepaste versie van onze eigen zelfhulptool Think Life. Je kan de tool raadplegen in het Nederlands én in het Engels.

Naast studenten zijn ook docenten, studentenbegeleiders, studentenpsychologen, ouders en alle andere geïnteresseerden van harte welkom.

Meer nieuwsartikels

VLESP WINT PSYCHE AWARD 1

VLESP onderzoekers winnen Psyche Award

VLESP - 15/07/2024

Het onderzoeksteam van het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie mocht de internationale Pysche Award in ontvangst nemen voor hun onderzoeksartikel over 'Toekomstgerichte Training', een groepsinterventie voor personen met suïcidegedachten die momenteel wordt uitgerold in Vlaanderen.

Vacature vlesp

VLESP zoekt 2 nieuwe collega's

VLESP - 5/07/2024

Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) heeft twee openstaande vacatures: één voor een voltijdse medewerker voor de uitrol van LOES en één voor een halftijdse medewerker voor een project rond suïcidepreventie in detentie. Kandidatuurstelling kan tot 9 augustus 2024.

Meeleven screenshot

Mee-leven.be zet zorg voor naasten in de kijker

- 15/05/2024

Op 14 maart 2023 lanceerde het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Hogeschool Odisee) de gloednieuwe website mee-leven.be, een website met tips en ondersteuning voor naasten van een gezinslid dat aan zelfdoding denkt.