Ga verder naar de inhoud

MoodSpace versterkt mentale gezondheid van studenten

Geplaatst door:
15/12/2021

Op 14 december 2021 lanceerden het Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts het gloednieuwe online platform MoodSpace, een online plek voor studenten die toegang geeft tot een breed en gratis aanbod aan hulpverlening.

Mood Space

MoodSpace bevat veel laagdrempelige en betrouwbare info, tips, podcasts en zelfhulp om emotionele problemen het hoofd te bieden en (veer)krachtig te studeren. Op het platform is er onder meer ruimte voor de verhalen van studenten, concrete tips, online zelfhulpmodules en wegwijzers naar andere begeleiding. Dé check en het duwtje in de rug voor de mentale gezondheid van studenten dus. Er is tevens een Engelstalige versie beschikbaar.

De lancering vindt niet toevallig plaats vlak voor de start van de blokperiode, die zenuwslopend kan zijn. Om tegemoet te komen aan de noden van studenten op vlak van mentaal welzijn, biedt het nieuw veelzijdig platform mentale gezondheidstips en tools op maat van studenten. Het werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met studenten, academische experten, en de Vlaamse hogeronderwijsinstellingen.

Thinklife op moodspace

Think Life op MoodSpace

VLESP heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van het platform. Zo is één van de tools op MoodSpace een aangepaste versie van onze eigen zelfhulptool Think Life. Je kan de tool raadplegen in het Nederlands én in het Engels.

Naast studenten zijn ook docenten, studentenbegeleiders, studentenpsychologen, ouders en alle andere geïnteresseerden van harte welkom.

Meer nieuwsartikels

Neutrale afbeelding

Focusgroep voor naasten van personen met autisme die zelfmoordgedachten hadden

VLESP - 12/12/2022

Om richting te geven aan adviezen voor naasten van personen met autisme is het VLESP op zoek naar naasten van personen met autisme, waarvan de personen met autisme zelfmoordgedachten hebben of gehad hebben in het verleden.

TT

Toekomstgerichte Training voor suïcidale personen: Data in 2023

- 7/12/2022

Ook in 2023 plant VLESP weer enkele tweedaagse opleidingen voor hulpverleners om groepstraining te kunnen geven aan personen met suïcidegedachten, namelijk de opleiding Toekomstgerichte Training.

Donkere dagen

Meer zelfdodingen rond de feestdagen? Doorbreek de mythe!

VLESP - 5/12/2022

Soms hoor je of lees je dat er in de periode rond de feestdagen meer zelfdodingen plaatsvinden. Maar is dat wel zo? In deze blog doorbreken we deze mythe en geven we enkele tips om van de eindejaarsperiode een warme tijd te maken.