Ga verder naar de inhoud

Focusgroep voor hulpverleners met expertise in autisme

Geplaatst door: VLESP
12/05/2022

In het kader van het 3de Vlaams Actieplan Suïcidepreventie werkt het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) momenteel aan een project voor suïcidepreventie bij personen met autisme.

Voor dit project zullen onder meer adviezen en tools voor hulpverleners uitgewerkt worden. Om richting te geven aan deze adviezen is het VLESP op zoek naar artsen, psychologen, verpleegkundigen en andere hulpverleners met expertise en ervaring in het begeleiden van personen met autisme en zelfmoordgedachten.

Zin om mee je schouders onder dit project te zetten en kennis en ervaringen uit te wisselen? Dan nodigen we je graag uit op de online focusgroep die doorgaat op 20 juni 2022 van 12u tot 14u. Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Met vragen over dit project kan je terecht bij VLESP via info@vlesp.be.

Inschrijven

Wat is je beroep?

Meer nieuwsartikels

Vacature nieuw

Twee vacatures staan open!

CPZ - 1/08/2022
Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ) werft twee nieuwe krachten aan, voor de ondersteuning van vrijwilligers en stafmedewerker…
Gesprek helpt

Gesprek met Zelfmoordlijn vermindert suïcidaliteit

CPZ - 4/07/2022

Samen met het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) onderzocht het Centrum ter Preventie van Zelfdoding het effect van de telefoongesprekken aan de Zelfmoordlijn op de oproepers. Uit het onderzoek blijkt dat een gesprek met de Zelfmoordlijn werkt: oproepers zijn minder geneigd een suïcidepoging te ondernemen na een gesprek met een vrijwilliger van de Zelfmoordlijn.

Jongeren telefoon

Deelnemers gezocht voor studie over jongvolwassenen die een suïcidepoging van een vriend(in) meemaakten

VLESP - 29/06/2022

Welke invloed laat het meemaken van een suïcidepoging na op de sociale relaties en interacties van jongvolwassenen? Dat wil de SCOUT (Social Connection amOng yoUth in disTress) Community studie in kaart brengen.