Ga verder naar de inhoud

Focusgroep voor hulpverleners met expertise in autisme

Geplaatst door: VLESP
12/05/2022

In het kader van het 3de Vlaams Actieplan Suïcidepreventie werkt het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) momenteel aan een project voor suïcidepreventie bij personen met autisme.

Voor dit project zullen onder meer adviezen en tools voor hulpverleners uitgewerkt worden. Om richting te geven aan deze adviezen is het VLESP op zoek naar artsen, psychologen, verpleegkundigen en andere hulpverleners met expertise en ervaring in het begeleiden van personen met autisme en zelfmoordgedachten.

Zin om mee je schouders onder dit project te zetten en kennis en ervaringen uit te wisselen? Dan nodigen we je graag uit op de online focusgroep die doorgaat op 20 juni 2022 van 12u tot 14u. Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Met vragen over dit project kan je terecht bij VLESP via info@vlesp.be.

Inschrijven

Wat is je beroep?

Meer nieuwsartikels

Bannerkomuitjekop

Kom uit je Kop: nieuwe website moedigt mannen aan hulp te zoeken bij mentale problemen.

VLESP - 26/04/2022

Mannen lopen wereldwijd een verhoogd risico op zelfdoding. Om mannen aan te moedigen hulp te zoeken bij mentale problemen, lanceert het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) vandaag, met de steun van de Vlaamse Overheid, de campagne ‘Kom uit je Kop’.

Dil

Wandel mee met Darkness Into Light op 7 mei

CPZ - 21/04/2022
Darkness Into Light, een van oorsprong Iers initiatief, is een wereldwijde actie die hoop wil brengen aan iedereen die ooit werd getroffen…
Media

Wie nomineer jij voor de VLESP Media Award 2022?

VLESP - 7/04/2022

Ook dit jaar willen we een mediamaker in de bloemetjes zetten en jij kan ons daarbij helpen door jezelf als mediamaker voor te stellen of door iemand anders te nomineren! We zijn hiervoor op zoek naar mediamakers die informatief communiceerden over zelfdoding binnen zowel fictie, non-fictie als sociale media.