Ga verder naar de inhoud

Focusgroep voor hulpverleners met expertise in autisme

Geplaatst door: VLESP
12/05/2022

In het kader van het 3de Vlaams Actieplan Suïcidepreventie werkt het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) momenteel aan een project voor suïcidepreventie bij personen met autisme.

Voor dit project zullen onder meer adviezen en tools voor hulpverleners uitgewerkt worden. Om richting te geven aan deze adviezen is het VLESP op zoek naar artsen, psychologen, verpleegkundigen en andere hulpverleners met expertise en ervaring in het begeleiden van personen met autisme en zelfmoordgedachten.

Zin om mee je schouders onder dit project te zetten en kennis en ervaringen uit te wisselen? Dan nodigen we je graag uit op de online focusgroep die doorgaat op 20 juni 2022 van 12u tot 14u. Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Met vragen over dit project kan je terecht bij VLESP via info@vlesp.be.

Inschrijven

Wat is je beroep?

Meer nieuwsartikels

Schrijven

Save the dates!

VLESP - 23/02/2023

Elkaar ontmoeten, op een studiedag bijleren over suïcidepreventie of samen bewegen. We hebben opnieuw heel wat activiteiten voor jullie op de planning staan.

Neutrale afbeelding

Focusgroep voor naasten van personen met autisme die zelfmoordgedachten hadden

VLESP - 12/12/2022

Om richting te geven aan adviezen voor naasten van personen met autisme is het VLESP op zoek naar naasten van personen met autisme, waarvan de personen met autisme zelfmoordgedachten hebben of gehad hebben in het verleden.

TT

Toekomstgerichte Training voor suïcidale personen: Data in 2023

- 7/12/2022

Ook in 2023 plant VLESP weer enkele tweedaagse opleidingen voor hulpverleners om groepstraining te kunnen geven aan personen met suïcidegedachten, namelijk de opleiding Toekomstgerichte Training.