Ga verder naar de inhoud

Mee-leven.be: steun en zorg voor naasten

Zorgen voor iemand die aan zelfmoord denkt of die een zelfmoordpoging ondernomen heeft kan best zwaar wegen. Met de website mee-leven.be willen we naasten van een gezinslid dat aan zelfdoding denkt, erkenning geven en tips aanreiken om voor zichzelf te zorgen.

Wat is mee-leven?

Mee-leven is een website gebaseerd op tientallen gesprekken met naasten én hulpverleners. Mee-leven.be is een initiatief van het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Hogeschool Odisee) in het kader van het Vlaams Actieplan Suïcidepreventie en maakt deel uit van Zelfmoord1813.

Met vragen over de website kan je terecht bij Alexandre Reynders.

Is mee-leven iets voor mij?

Wanneer iemand die je liefhebt aan zelfmoord denkt of een poging tot zelfmoord heeft ondernomen, kan dit een diepe impact hebben op jou als naaste. Als (plus)ouder, familie, of partner, sta je vaak het dichtst bij deze persoon.

Mee-leven.be is gecreëerd om jou, als naaste, te ondersteunen in deze uitdagende tijden. Deze website biedt erkenning voor jouw rol en reikt praktische tips aan om zowel de geliefde in nood te ondersteunen als goed voor jezelf te zorgen.

Bezoek mee-leven.be en ontdek hoe je kunt omgaan met de complexe emoties en situaties die optreden wanneer iemand dicht bij je aan zelfmoord denkt of een poging heeft ondernomen.

Mee leven be png