Chat met Zelfmoordlijn 1813

De chatdienst van de Zelfmoordlijn 1813 is elke weekavond geopend tussen 18u30 en 22u. Op vrijdag, zaterdag en zondag is de chatdienst geopend tussen 17u en 00u. We proberen onze gesprekken dan af te ronden om 00u.Klik op de knop hieronder om een chatgesprek te starten:

Wat kan je van zo’n chatgesprek verwachten?

top

Hoe werkt het?

Zodra je op de chatknop geklikt hebt, opent de loginpagina van het chatprogramma in een nieuw tabblad in je browser. Eens je je op de loginpagina bevindt, kan je een nickname kiezen en eventueel kort omschrijven waar je mee zit in het vakje ‘extra informatie’.

Het is best mogelijk dat tijdens de openingsuren al onze vrijwilligers in gesprek zijn. In dat geval kom je niet op de loginpagina van het chatprogramma terecht en kan je dus niet meteen in gesprek gaan. Je krijgt dan meer informatie te zien over andere mogelijkheden die op dat moment wel beschikbaar zijn. Even later kan je het eventueel opnieuw proberen door opnieuw op de chatknop op deze pagina te klikken.

We proberen onze gesprekken op weekenddagen af te ronden om 00u.

top

Anonimiteit en veiligheid

Het chatprogramma is anoniem en veilig. We zien jouw persoonlijke gegevens niet en niemand anders kan het gesprek mee volgen of onderbreken. 

Het chatprogramma is bovendien zo gemaakt dat er na het gesprek geen spoor achterblijft op jouw computer. Niemand kan dus zien dat je met ons contact hebt gezocht. Wil je dat ook je bezoek aan deze website geen spoor nalaat, vergeet dan niet om de geschiedenis van je browser te wissen (zie disclaimer).

Zie je het toch niet echt zitten om met een vrijwilliger in gesprek te gaan of spreek je liever met lotgenoten? Neem dan eens een kijkje op het forum van de Zelfmoordlijn. Om topics te lezen en zelf te reageren of berichten te posten, moet je wel een anoniem account aanmaken.

top

Mogelijke problemen

Het kan zijn dat een gesprek door een technische storing vroegtijdig wordt verbroken. Het internet is niet altijd even stabiel. Indien dit gebeurt, meld je dan opnieuw aan met dezelfde nickname.

Let er op dat je de verschillende pop-upvensters niet sluit tijdens het gesprek. Indien je dit wel doet, wordt de chatsessie onderbroken.

Het kan gebeuren dat ons chatprogramma door je computer geblokkeerd wordt. Dit komt door de antivirusprogramma's of de firewall die jouw computer beschermen. Je zal ze in dat geval eerst tijdelijk moeten uitschakelen. Vergeet niet om ze na de chatsessie opnieuw in te schakelen.

top

Andere chatdiensten

Bij de chat van de Zelfmoordlijn focussen we voornamelijk op de zelfdodingsgedachten die je ervaart. Indien je niet concreet denkt aan zelfdoding, maar wel graag wil praten over je gevoelens, zijn er verschillende andere chatdiensten die je te woord kunnen staan. 
 
Bij Tele-Onthaal kan iedereen terecht met vragen en problemen. Hier kan je elke dag chatten vanaf 18u tot 23u. Op woensdag en zondag is chatten mogelijk vanaf 15u.
 
Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, verhaal of probleem. Chatten kan er elke dag (met uitzondering van zon- en feestdagen) tussen 18u en 22u.
top 

Klik op de knop hieronder om een chatgesprek met de Zelfmoordlijn te starten:

top

© Zelfmoord1813 - disclaimer