Forum Zelfmoordlijn

Wat je vooraf moet weten

Het forum is gestart met een pilootfase (maart – juni 2018). Voor we het breed zouden lanceren, wilden we nagaan wat de noden en wensen van de gebruikers zijn. We willen alvast iedereen die deelgenomen heeft aan het evaluatieonderzoek bedanken. Momenteel worden alle resultaten verwerkt. Het forum blijft intussen wel toegankelijk. 

Het forum van de Zelfmoordlijn 1813 is een plaats voor en door mensen vanaf 18 jaar die aan zelfmoord denken of aan zelfmoord gedacht hebben. Je kan er je verhaal en je ervaringen delen of anderen ondersteunen.

Als je snel en direct hulp nodig hebt, kan je ons beter telefonisch contacteren op het verkorte nummer 1813 of met ons chatten via www.zelfmoord1813.be. Voor dringende medische hulp, kan je terecht op het noodnummer 112. Het forum wordt immers niet 24/7 gemodereerd.

Registratie

Om spam op het forum te vermijden, vragen we gebruikers om zich te registreren. Dit kan anoniem en je gegevens worden niet ter beschikking gesteld van derden.

Op het forum zijn er vier belangrijke afspraken:

  • Dit forum is anoniem. We vragen je dan ook om geen persoonlijke gegevens te delen.
  • Dit forum vertrekt vanuit de preventie van zelfdoding. Zelfmoordmethodes en aanmoedigingen tot zelfbeschadigend gedrag mogen niet gedeeld worden op het forum.
  • Heb je behoefte aan een dringend gesprek, neem dan contact op met de Zelfmoordlijn via telefoon of chat of bel naar nooddienst 112. Het forum is niet geschikt voor crisishulp.
  • Wees respectvol ten aanzien van je medegebruikers.

Anderen helpen

We moedigen sterk aan om lotgenoten te ondersteunen als je je daar klaar voor voelt. Dat kan door bemoedigende antwoorden te geven op iemands verhaal, begrip te tonen, etc. Weet je niet goed hoe je dat kan aanpakken? Hier en hier vind je wat handvatten.

 

Klik op onderstaande knop om naar het forum van de Zelfmoordlijn te gaan.

© Zelfmoord1813 - disclaimer