Ga verder naar de inhoud

Studiedagen "Suïcidaliteit: een uitdaging?!"

Geplaatst door: CGG-SP
17/04/2023

De Suïcidepreventiewerking van de CGG organiseert een Vlaamse studiedag met als thema "Suïcidaliteit: een uitdaging?!"

Op 19 oktober 2023 zal deze studiedag doorgaan in Kortrijk. Op 8 februari 2024 wordt deze dag herhaald in Leuven.

De studiedag zal in het teken staan van uitdagingen in het werken met suïcidale personen.

Wat bij personen met een verstandelijke beperking? Hoe gaan we om met het beroepsgeheim? Op welke manier kan ik cultuursensitief werken? Zijn er aandachtspunten bij personen met autisme? Wat bij chronisch suïcidale personen? ...

Meer info en inschrijven? Klik hier

Image007

Meer nieuwsartikels

WSPD

10/9 - Werelddag Suïcidepreventie

VLESP - 9/09/2023

Op 10 september vindt de jaarlijkse Werelddag Suïcidepreventie plaats. Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP), het Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ) en de suïcidepreventiewerking van de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG-SP) roepen iedereen in Vlaanderen op om op deze werelddag aandacht te hebben voor de preventie van zelfdoding en voor mensen die worstelen met zelfmoordgedachten, hun omgeving en nabestaanden na zelfdoding. Steun betuigen kan door deel te nemen aan één van de activiteiten.

VLESP vacature

Vacature Stafmedewerker VLESP

VLESP - 25/08/2023

Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP), de partnerorganisatie van de Vlaamse Overheid voor de preventie van zelfdoding, is op zoek naar een stafmedewerker (0,7 VTE).

Microsoft Teams image 2

Een gezonde geest in een gezond lichaam: is er een link tussen bewegen en zelfmoordgedachten?

VLESP - 8/08/2023

Op zondag 10 september, Werelddag Suïcidepreventie, kan je deelnemen aan de 1813Run, een loopevenement ten voordele van Zelfmoord1813 waar we samen 1813 kilometer willen lopen. We kiezen niet zomaar voor een sportief evenement. Bewegen en sporten kunnen namelijk je mentale gezondheid een boost geven. Ook samen bewegen en supporteren, kortom samen zijn, kunnen hieraan bijdragen. Je leest er alles over in deze blog.