Ga verder naar de inhoud

Hoe kunnen apothekers bijdragen aan de preventie van suïcide? Neem deel aan ons onderzoek.

Geplaatst door:
25/09/2022
Apotheek 2

De apotheker als sleutelfiguur

Apothekers en FTA (farmaceutisch technisch assistenten) kunnen een belangrijke rol spelen in de preventie van suïcide. Ze vormen een laagdrempelig aanspreekpunt voor veel mensen en kunnen zo signalen opmerken dat het niet goed gaat met iemand, dit maakt hen belangrijke 'gatekeepers'.

Het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN) en het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) lanceren daarom met de steun van de Vlaamse Overheid een project om apothekers te ondersteunen in die rol. Eerst en vooral willen ze daarbij de noden en ervaringen van apothekers in kaart brengen in een kort onderzoek. Dus ben jij of ken jij een apotheker of FTA? Neem dan zeker deel of help onze oproep mee verspreiden.

Research3

Wat houdt het onderzoek in?

Het onderzoek bestaat uit een korte online vragenlijst die peilt naar de mening, ervaringen en noden van apothekers en FTA’s met betrekking tot hun mogelijke rol in suïcidepreventie. Op die manier kunnen we een zicht krijgen op hoe wij jou als apotheker hierin het best kunnen ondersteunen.

Deelnemen aan de vragenlijst kan via onderstaande knop. Invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Aan de start van de vragenlijst krijg je meer gedetailleerde informatie over de studie. Hieronder lees je daarvan een korte samenvatting.

Meer nieuwsartikels

Schrijven

Save the dates!

VLESP - 23/02/2023

Elkaar ontmoeten, op een studiedag bijleren over suïcidepreventie of samen bewegen. We hebben opnieuw heel wat activiteiten voor jullie op de planning staan.

Neutrale afbeelding

Focusgroep voor naasten van personen met autisme die zelfmoordgedachten hadden

VLESP - 12/12/2022

Om richting te geven aan adviezen voor naasten van personen met autisme is het VLESP op zoek naar naasten van personen met autisme, waarvan de personen met autisme zelfmoordgedachten hebben of gehad hebben in het verleden.

TT

Toekomstgerichte Training voor suïcidale personen: Data in 2023

- 7/12/2022

Ook in 2023 plant VLESP weer enkele tweedaagse opleidingen voor hulpverleners om groepstraining te kunnen geven aan personen met suïcidegedachten, namelijk de opleiding Toekomstgerichte Training.