Ga verder naar de inhoud

Hoe kunnen apothekers bijdragen aan de preventie van suïcide? Neem deel aan ons onderzoek.

Geplaatst door:
25/09/2022
Apotheek 2

De apotheker als sleutelfiguur

Apothekers en FTA (farmaceutisch technisch assistenten) kunnen een belangrijke rol spelen in de preventie van suïcide. Ze vormen een laagdrempelig aanspreekpunt voor veel mensen en kunnen zo signalen opmerken dat het niet goed gaat met iemand, dit maakt hen belangrijke 'gatekeepers'.

Het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN) en het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) lanceren daarom met de steun van de Vlaamse Overheid een project om apothekers te ondersteunen in die rol. Eerst en vooral willen ze daarbij de noden en ervaringen van apothekers in kaart brengen in een kort onderzoek. Dus ben jij of ken jij een apotheker of FTA? Neem dan zeker deel of help onze oproep mee verspreiden.

Research3

Wat houdt het onderzoek in?

Het onderzoek bestaat uit een korte online vragenlijst die peilt naar de mening, ervaringen en noden van apothekers en FTA’s met betrekking tot hun mogelijke rol in suïcidepreventie. Op die manier kunnen we een zicht krijgen op hoe wij jou als apotheker hierin het best kunnen ondersteunen.

Deelnemen aan de vragenlijst kan via onderstaande knop. Invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Aan de start van de vragenlijst krijg je meer gedetailleerde informatie over de studie. Hieronder lees je daarvan een korte samenvatting.

Meer nieuwsartikels

Photo 1507537362848 9c7e70b7b5c1

Internationale Mannendag

- 19/11/2022
Vandaag is het Internationale Mannendag. Een dag om stil te staan bij de leefwereld van mannen en aandacht te vragen voor hun mentaal…
Research

Evaluatie deskundigheidbevordering 2021

VLESP - 15/11/2022

Deskundigheidsbevordering van professionelen en sleutelfiguren behoort tot één van de meest efficiënte strategieën ter preventie van zelfdoding. Lees hier de evaluatie van onze vormingen in 2021.

Logo on track again

App On Track Again niet langer beschikbaar

VLESP - 10/11/2022

Door technische ontwikkelingen voor mobiele applicaties is de app On track again niet langer compatibel met de huidige vereisten. Hierdoor deden er zich technische problemen voor, waardoor we ons genoodzaakt zagen om de app On track again offline te halen.