Ga verder naar de inhoud

Hoe kunnen apothekers bijdragen aan de preventie van suïcide? Neem deel aan ons onderzoek.

Geplaatst door:
25/09/2022
Apotheek 2

De apotheker als sleutelfiguur

Apothekers en FTA (farmaceutisch technisch assistenten) kunnen een belangrijke rol spelen in de preventie van suïcide. Ze vormen een laagdrempelig aanspreekpunt voor veel mensen en kunnen zo signalen opmerken dat het niet goed gaat met iemand, dit maakt hen belangrijke 'gatekeepers'.

Het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN) en het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) lanceren daarom met de steun van de Vlaamse Overheid een project om apothekers te ondersteunen in die rol. Eerst en vooral willen ze daarbij de noden en ervaringen van apothekers in kaart brengen in een kort onderzoek. Dus ben jij of ken jij een apotheker of FTA? Neem dan zeker deel of help onze oproep mee verspreiden.

Research3

Wat houdt het onderzoek in?

Het onderzoek bestaat uit een korte online vragenlijst die peilt naar de mening, ervaringen en noden van apothekers en FTA’s met betrekking tot hun mogelijke rol in suïcidepreventie. Op die manier kunnen we een zicht krijgen op hoe wij jou als apotheker hierin het best kunnen ondersteunen.

Deelnemen aan de vragenlijst kan via onderstaande knop. Invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Aan de start van de vragenlijst krijg je meer gedetailleerde informatie over de studie. Hieronder lees je daarvan een korte samenvatting.

Meer nieuwsartikels

TT

Vorming Toekomstgerichte Training voor hulpverleners

VLESP - 21/03/2024

Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) plant in mei opnieuw een tweedaagse opleiding voor hulpverleners om groepstraining te kunnen geven aan personen met suïcidegedachten, de Toekomstgerichte Training.

Studiedag suïcide en verslaving

Studiedag dubbele impact van suïcidaliteit en verslaving

VLESP - 7/03/2024

Kom je in je omgeving in aanraking met iemand die kampt met suïcidaliteit en/of verslaving? Kom dan op 21 juni 2024 naar de studiedag voor naasten en hulpverleners.

Afbeelding Symp

VLESP viert 10-jarig bestaan en lanceert nieuwe adviezen voor suïcidepreventie

VLESP - 7/12/2023

Maak kennis met de nieuwe adviezen voor suïcidepreventie bij kinderen en jongeren en bij personen met autisme.