Je wilt snel met iemand praten?

Bij een acute noodsituatie
Bel met Zelfmoordlijn 1813
Chat met Zelfmoordlijn 1813
Mail met Zelfmoordlijn 1813
Bezoek het forum van Zelfmoordlijn 1813

Bij een acute noodsituatie

Bij een acute noodsituatie neem je best contact op met:

top

Bel met Zelfmoordlijn 1813

1813 is het noodnummer van de Zelfmoordlijn dat je dag en nacht kunt bellen, 7 dagen op 7, om te praten over je zelfmoordgedachten. Je gesprek is volledig gratis en anoniem, of je nu met je gsm of vaste telefoon belt. Het nummer verschijnt zelfs niet op je telefoonrekening.

Soms kan het even duren voordat er verbinding wordt gemaakt. Gelieve te wachten totdat je wordt doorverbonden. Wanneer de lijn bezet is, kan je ervoor kiezen om doorverbonden te worden met Tele-Onthaal.

“Ik dacht aan zelfmoord. Ik belde jullie. Ik kreeg een vrouw aan de lijn. Dezelfde vrouw die mijn leven gered had een tijdje terug. Ik bedankte haar. Omdat ik nog leef. Op dat moment leek er niemand te zijn, en zij … was er. Ze luisterde. Ze moedigde me aan. En ik …. heb mijn leven in handen genomen en sta nu op een punt van een heleboel positieve veranderingen. Ik koos voor het leven.”

top

Chat met Zelfmoordlijn 1813

Onze vrijwilligers gaan iedere avond online van 18u30 tot 22u. Klik op de knop hieronder om te chatten:

Het chatprogramma is anoniem en veilig. Wij kunnen jouw persoonlijke gegevens niet zien en niemand anders kan het gesprek meevolgen of onderbreken. Het programma is zo gemaakt dat er na het gesprek geen spoor achterblijft op jouw computer. Niemand kan dus zien dat je met ons contact hebt gezocht. Wil je dat ook je bezoek aan deze website geen spoor nalaat, denk er dan aan de geschiedenis van je browser te wissen (zie disclaimer).

top

Mail met Zelfmoordlijn 1813

Stuur je liever een e-mail? Dat kan via deze pagina.

Het e-mailprogramma heeft jouw e-mailadres nodig om jou ons antwoord te kunnen bezorgen. Het programma zorgt er echter voor dat wij dit e-mailadres niet kunnen zien. We houden deze adressen ook niet bij en geven ze nooit door.

Zodra je bericht is aangekomen, ontvang je een automatisch antwoord in je mailbox. Een persoonlijk antwoord volgt binnen de 5 werkdagen. We lezen en beantwoorden de e-mails in volgorde van ontvangst.

We streven naar korte contacten en bieden géén therapie of begeleiding. Als dat is wat je zoekt, kan je hier professionele hulp zoeken.

Let op:

Gebruik e-mail niet om gegevens van iemand anders door te geven. Wij werken anoniem en zullen zelf geen contact opnemen met iemand.

top

Bezoek het forum van Zelfmoordlijn 1813

Op het online forum van de Zelfmoordlijn kan je op elk moment je verhaal kwijt of lezen hoe anderen met hun zelfmoordgedachten omgaan. Mensen met zelfmoordgedachten of die zelfmoordgedachten gehad hebben kunnen er elkaar anoniem ondersteunen. Het forum is altijd toegankelijk, maar wordt niet continu gemodereerd. Voor je toegang krijgt tot het forum moet je jezelf registreren (dit kan anoniem). 

Klik hier voor meer informatie over het forum.

top

“Ik ben zo blij dat ik gebeld heb. Ik heb hier dingen verteld die ik nooit eerder tegen iemand gezegd heb, en meer begrip ervaren dan ik ooit verwacht had. Het is dankzij jullie dat ik nog elke dag van het leven mag genieten”.

© Zelfmoord1813 - disclaimer