Ga verder naar de inhoud

5 en 7 juli 2022 - Tweedaagse vorming “Omgaan met chronische suïcidaliteit bij mensen met een borderline persoonlijkheidsproblematiek en/of hechtingsproblematiek.” - Vlaams Brabant - VOLZET

5 juli en 7 juli 2022
Georganiseerd door CGG PassAnt

Omgaan met suïcidaliteit is zowel voor de cliënt als voor de hulpverlener vaak een uitdaging. Wanneer de cliënt met een hechtingsproblematiek kampt, wordt de begeleiding vaak nog uitdagender. We stellen dan ook vast dat suïcidaliteit bij deze mensen vaak steeds sluimerend aanwezig is en door - in onze ogen - alledaagse zaken snel kan getriggerd worden. Hulpverleners én hun cliënten kunnen ongewild in complexe dynamieken van gevoelens terecht komen die de begeleiding bemoeilijken. Gedragingen van cliënten kunnen als “manipulatief” worden ervaren, waardoor de hulpverleners uitgedaagd kunnen worden in hun empathie. Chronische suïcidaliteit vraagt een andere houding van de hulpverlener dan acute suïcidaliteit, waar actie aan de orde is. Geduldig en reflectief aanwezig blijven, zijn sleutelwoorden.

Herken je jezelf en je cliënten in dit verhaal? Dan is deze tweedaagse vorming rond chronische suïcidaliteit misschien wel iets voor jou!

Voor wie is deze vorming interessant?

Voor alle professionelen die beroepsmatig met volwassenen werken met een borderline persoonlijkheidsproblematiek en/of hechtingsproblematiek en die gemotiveerd zijn om zich te verdiepen in het omgaan met mensen met chronische suïcidaliteit (klinisch psychologen, klinisch orthopedagogen, psychotherapeuten, psychiaters, …).

Enkel deelnemers die recent of in het verleden de basisvorming “omgaan met suïcidaliteit” hebben gevolgd, kunnen aan deze vorming deelnemen.

Wat kan je verwachten?

Een interactieve vorming met een combinatie van theorie, praktijk, het uitwisselen van ervaringen en het aanleren van vaardigheden. Volgende onderwerpen komen alvast aan bod:

  • Wat is chronische suïcidaliteit?
  • Hoe ontstaat chronische suïcidaliteit?
  • Hoe kunnen ik en mijn team omgaan met chronisch suïcidale mensen?
  • Hoe ga ik het gesprek aan met een chronisch suïcidale volwassene? Wat zeg ik beter wel en wat zeg ik beter niet?
  • Hoe ga ik om met de soms moeilijke dynamieken in een gesprek met een chronisch suïcidaal persoon?
  • Wat kan mij als hulpverlener helpen om dit moeilijke thema te (ver)dragen?
  • ...

Praktisch

Data

5 en 7 juli 2022 in CGG PassAnt te Leuven.

Een engagement voor beide dagen is een voorwaarde om deel te nemen.

Prijs

130€

Je inschrijving is pas definitief na overschrijving van het cursusgeld (na ontvangst van factuur).

Opgepast: het cursusgeld dient ten laatste 2 weken voor de start van de vorming betaald te zijn.
Kosteloos annuleren kan slechts tot 2 weken voor de vorming.

Interesse?

Schrijf hieronder meteen in.

Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact op met Laura Jonville - laura.jonville@passant.be - Tel. 02.361.21.28

Interesse in deze vorming maar past de datum niet of heb je weinig tijd? Wens je met meerdere collega’s deel te nemen aan dit open aanbod? Wij kunnen naar jouw organisatie komen en een vorming op maat aanbieden! Neem contact op met laura.jonville@passant.be voor meer informatie.

Maximum aantal inschrijvingen bereikt