Ga verder naar de inhoud

3 februari 2022 - Vorming zelfmoordpreventie voor leerlingenbegeleiders (1 dag) - Antwerpen

3 februari 2022

In 2014 zei 16% van de 13 tot 18 jarigen dat ze al 2 keer of meer aan zelfmoord hadden gedacht. In 2018 ondernam 12% van de meisjes tussen 15 en 19 jaar een poging en 7% van de jongens in die leeftijdscategorie. In elke school zitten dus jongeren die aan zelfmoord denken, een poging hebben gedaan of iemand kennen die eraan denkt.

Daarom organiseren we een specifieke vorming voor leerlingenbegeleiders. Het doel is handvatten geven over het herkennen van de problematiek, hoe het bespreekbaar te maken en hoe het risico te formuleren. Zo kunnen suïcidale jongeren sneller worden opgemerkt. Tijdens deze interactieve vorming leer je ook hoe je best doorverwijst en uit de geheimhouding blijft.

Voor wie is deze vorming interessant?

Deze vorming richt zich in eerste instantie op leerlingenbegeleiders die via hun job in contact kunnen komen met leerlingen die aan zelfmoord denken. Ook leerkrachten, clb-medewerkers, directie,... zijn welkom op deze vorming.

Wat kan je verwachten?

Na een kort theoretisch kader gaan we tijdens deze vormingsdag vooral praktisch aan de slag, aan de hand van verschillende methodieken en concrete tools.

Praktisch?

Datum

Donderdag 3 februari 2022, 9u30-16u30

Locatie

Hopper jeugdverblijf Het Scoutshuis, Wilrijkstraat 45, 2140 Antwerpen

Prijs

€60

Kosteloos annuleren kan tot 14 dagen voor de vorming.

Interesse?

Schrijf je in via onderstaand inschrijvingsformulier of neem vrijblijvend contact op met Jolien Mertens (tel. 03 620 10 20 of jolien.mertens@andante.be).

Heb je een vraag omtrent facturatie? Neem dan contact op met facturatie.suicidepreventie@andante.be

Gegevens deelnemer

Naam

Indien het e-mailadres van de deelnemer niet hetzelfde is als dat van jou, gelieve hier dan het e-mailadres van de deelnemer in te vullen.

Facturatiegegevens

Bevraag bij jouw organisatie of een bestelbonnummer vermeld moet worden op de factuur.

Bevraag bij jouw organisatie of een BTW- of ondernemingsnummer vermeld moet worden op de factuur.

Enkele vragen

Vorming leren kennen via: