Ga verder naar de inhoud

28 juni 2022 - Gratis webinar: Hoe help ik iemand in mijn omgeving die mogelijk aan zelfmoord denkt? - online

28 juni 2022
Georganiseerd door Centrum ter Preventie van Zelfdoding

In deze uitzonderlijke periode is mentaal welzijn van groot belang. Nu het wat moeilijker is om elkaar fysiek te zien, loeren donkere gedachten vaak net iets sneller om de hoek. Misschien maak jij je zorgen om iemand die zich minder goed in z’n vel voelt of die (mogelijk) aan zelfmoord denkt? En misschien weet je soms niet zo goed hoe je hierover in gesprek kan gaan?

Deze gratis webinar wil je helpen om signalen te herkennen, en om gepast te reageren op iemand die (mogelijk) aan zelfmoord denkt.

Voor wie is deze vorming interessant?

Deze webinar is er voor iedereen die in zijn of haar omgeving mensen kent die met hun mentaal welzijn worstelen en mogelijk ook aan zelfmoord denken, en voor iedereen die interesse heeft voor de preventie van zelfdoding.

Denk je aan zelfmoord, ga dan naar www.zelfmoord1813.be of bel anoniem en gratis naar het nummer 1813.

Nabestaanden kunnen terecht bij Werkgroep Verder via info@werkgroepverder.be.

Ben je hulpverlener, dan is er voor jou een specifiek vormingsaanbod. Dit vind je terug via www.zelfmoord1813.be/vormingen

Wat kan je verwachten?

De webinar biedt een theoretische intro over wat zelfmoord is, wat we weten over zelfmoord in Vlaanderen en hoe iedereen een rol kan spelen in de preventie ervan. Nadien reiken we handvatten aan die je helpen om signalen te herkennen en een gesprek te voeren over zelfmoord. Aan de hand van praktijkvoorbeelden, maken we alle kennis toegankelijk voor een zo breed mogelijk publiek.

Praktisch

De webinar woon je bij via Zoom op 28 juni om 19u, en duurt één uur. Je ontvangt voor aanvang een bevestigingsmail met daarin de deelnemerslink. Wanneer je deze e-mail niet in je mailbox vindt, ga dan zeker eens in jouw spam-folder kijken.

Interesse?

Meld je dan aan via het formulier hieronder! Omwille van technische redenen is er een limiet van 100 deelnemers per webinar. Stuur voor meer info naar vormingsdienst@preventiezelfdoding.be.

Schrijf je hier in:

Naam