Ga verder naar de inhoud

25 januari 2024 - Crisisgespreksvoering - West-Vlaanderen

25 januari 2024
Georganiseerd door CGG-SP West-Vlaanderen i.s.m. de Vormingsdienst van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Suïcide is een ernstig geestelijk gezondheidsprobleem in België. Dagelijks verliezen gemiddeld vijf mensen hun leven door zelfmoord, terwijl er meer dan tien keer zoveel zelfmoordpogingen plaatsvinden. Een van de meest succesvolle strategieën voor preventie is het vergroten van de deskundigheid van hulpverleners.

Tijdens deze eendaagse opleiding richten we ons specifiek op crisisgesprekken. Wat kun je het beste wel en niet doen tijdens een crisis? Welke gesprekstechnieken kunnen je helpen?

Deze opleiding wordt georganiseerd door CGG-SP West-Vlaanderen in samenwerking met de Vormingsdienst van het Centrum Ter Preventie van Zelfdoding.

Voor wie is deze vorming interessant?

Hulpverleners uit CAW/JAC, PAAZ en liaisonpsychiatrie AZ, voorzieningen Geestelijke Gezondheidszorg, mobiele crisisteams, OCMW, thuiszorg, hulpdiensten, CLB ...

Wat kan je verwachten?

Een crisis kan worden gedefinieerd als een situatie of gebeurtenis die een reactie vereist die (ten minste tijdelijk) buiten het bereik van de mogelijkheden van een persoon valt.

Als hulpverlener is de kans groot dat je vroeg of laat wordt geconfronteerd met een crisissituatie, waarbij sommige cliënten te maken kunnen krijgen met suïcidale gevoelens.

Hoe herken je dit? De complexiteit van suïcidaliteit en de onvoorspelbaarheid van een crisis kunnen vaak onzekerheid veroorzaken bij hulpverleners. Hoe reageer je het beste? Wat moet je vermijden? Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

Tijdens deze vorming zal je leren hoe je, binnen de grenzen van je mogelijkheden, samen met de cliënt kunt zoeken naar manieren om met deze crisis om te gaan.

Praktisch?

Datum en uren: 25 januari 13u30-16u30

Locatie: CGG Largo, Sint-Hubrechtsstraat 20, 8800 Roeselare

Kostprijs: €55

Inschrijving is definitief na overschrijving.

Tip: Volg ons op onze Facebook-pagina of LinkedIn-pagina of schrijf je in voor onze nieuwsbrief (CGGSP West-Vlaanderen).

Interesse?

Wil je deelnemen aan deze vorming? Vul dan het onderstaande formulier in. We hebben plaats voor maximaal 15 deelnemers, dus zorg ervoor dat je je snel inschrijft.

Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact met ons opnemen via de volgende kanalen:

  • E-mail: suïcidepreventie@cgglargo.be
  • Telefoon: T 051 25 99 30

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen.

Interesse in deze vorming maar past de datum niet of heb je weinig tijd? Wens je met meerdere collega’s deel te nemen aan dit open aanbod? Wij kunnen naar jouw organisatie komen en een vorming op maat aanbieden! Neem contact met ons op suïcidepreventie@cgglargo.be voor meer informatie.

Gegevens deelnemer

Naam

Facturatiegegevens

Bevraag bij jouw organisatie of een bestelbonnummer vermeld moet worden op de factuur.

Bevraag bij jouw organisatie of een BTW- of ondernemingsnummer vermeld moet worden op de factuur.

Enkele vragen

Vorming leren kennen via: