Ga verder naar de inhoud

18 december 2024 - ‘Hoe ga je in gesprek met iemand die aan zelfmoord denkt?’ - Gratis webinar voor het brede publiek

18 december 2024
Georganiseerd door Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Mentaal welzijn is van groot belang voor ons allen. Het is niet altijd eenvoudig om iedereen fysiek te zien of goed aan te kunnen voelen hoe het echt met iemand gaat. Doorheen de levenservaringen die we opdoen, kan het zijn dat donkere gedachten opkomen. Misschien maak jij je zorgen om iemand die zich minder goed in z’n vel voelt of die (mogelijk) aan zelfmoord denkt? En misschien weet je niet goed hoe je hierover in gesprek kan gaan?

Deze gratis webinar wil je helpen om signalen te herkennen en om gepast te reageren op iemand die (mogelijk) aan zelfmoord denkt.

Voor wie is deze vorming interessant?

Deze webinar is er voor iedereen die in zijn of haar omgeving mensen kent die met hun mentaal welzijn worstelen en mogelijk ook aan zelfmoord denken, en voor iedereen die interesse heeft voor de preventie van zelfdoding.

Denk je aan zelfmoord, ga dan naar www.zelfmoord1813.be of bel anoniem en gratis naar het nummer 1813.

Nabestaanden kunnen terecht bij Werkgroep Verder via info@werkgroepverder.be.

Ben je hulpverlener, dan is er voor jou een specifiek vormingsaanbod. Dit vind je terug via www.zelfmoord1813.be/vormingen:

Gratis webinar voor hulpverleners

Verdiepende webinar voor hulpverleners

Ben je onthaalmedewerker, dan is er voor jou een specifiek vormingsaanbod. Dit vind je terug via

www.zelfmoord1813.be/vormingen:

Gratis webinar voor onthaalmedewerkers

Wat kan je verwachten?

De webinar biedt een theoretische introductie over wat zelfmoord is:

  • wat weten we over zelfmoord in Vlaanderen en
  • hoe kan iedereen een rol spelen in de preventie ervan.
  • Nadien reiken we handvatten aan die je helpen om signalen te herkennen en een gesprek te voeren over zelfmoord. Aan de hand van praktijkvoorbeelden, maken we alle kennis toegankelijk voor een zo breed mogelijk publiek.

Pratkisch

De webinar woon je bij via Zoom op woensdag 18 december 2024 om 10u, deze duurt een uur. Je ontvangt voor aanvang een bevestigingsmail met daarin de deelnemerslink. Wanneer je deze e-mail niet in je mailbox vindt, ga dan zeker eens in jouw spamfolder kijken.

Interesse?

Meld je dan aan via het formulier hieronder! Er is plaats voor 100 deelnemers. Deelname is gratis, maar we vragen wel je vooraf in te schrijven.

Schrijf je hier in:

Naam