Ga verder naar de inhoud

17 februari 2022 - Crisis en online hulpverlening - West-Vlaanderen

17 februari 2022
Georganiseerd door CGG-SP West-Vlaanderen i.s.m. de Vormingsdienst van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Suïcide vormt in België een ernstig geestelijk gezondheidsprobleem. Elke dag overlijden gemiddeld vijf mensen door zelfmoord en er gebeuren meer dan tien keer zoveel zelfmoordpogingen. Deskundigheidsbevordering bij hulpverleners vormt één van de meest succesvolle preventiestrategieën.

In deze ééndaagde opleiding focussen we ons op crisisgesprekken. Wat kan je beter wel/niet doen tijdens een crisis. Zijn er specifieke gesprekstechnieken?

Hoe kan er gewerkt worden met online methodieken bij suïcidale personen. Welke bestaan er en hoe kan je deze inzetten ter preventie van suïcide?

Deze opleiding wordt georganiseerd door CGG-SP West-Vlaanderen in samenwerking met de Vormingsdienst van het Centrum Ter Preventie van Zelfdoding.

Voor wie is deze vorming interessant?

Hulpverleners uit CAW/JAC, PAAZ en liaisonpsychiatrie AZ, voorzieningen Geestelijke Gezondheidszorg, mobiele crisisteams, OCMW, thuiszorg, hulpdiensten, CLB ...

Wat kan je verwachten?

Tijdens deze dag wordt het crisismodel toegelicht. Wat maakt dat iemand tot crisis komt? Zijn sommige mensen gevoeliger voor crisis? Wat is belangrijk in gesprek met iemand die in crisis is? Welke interventies kunnen helpen een crisis te overbruggen? We wisselen theorie af met oefeningen en praktische handvatten. Daarnaast wordt ook ingegaan op het omgaan met signalen van zelfdoding aan telefoon/chat/e-mail/forum/web 2.0 toepassingen/…

Praktisch?

Datum en uren:17 februari 2022, 9u30 - 16u00.

Locatie: CGG Largo, Sint-Hubrechtsstraat 20, 8800 Roeselare

Kostprijs: €95/deelnemer incl. broodjeslunch.

Inschrijving is definitief na overschrijving.

Interesse?

Meld je dan aan via het formulier hieronder. Er is plaats voor 15 deelnemers. Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact op met Jente Vandeburie (suïcidepreventie@cgglargo.be, T 051 25 99 30)

Gegevens deelnemer

Naam

Indien het e-mailadres van de deelnemer niet hetzelfde is als dat van jou, gelieve hier dan het e-mailadres van de deelnemer in te vullen.

Facturatiegegevens

Bevraag bij jouw organisatie of een bestelbonnummer vermeld moet worden op de factuur.

Bevraag bij jouw organisatie of een BTW- of ondernemingsnummer vermeld moet worden op de factuur.

Enkele vragen

Vorming leren kennen via:

Broodjes