Ga verder naar de inhoud

15 en 24 februari 2022 - Tweedaagse opleiding Toekomstgerichte Training - online

15 februari en 24 februari 2022
Georganiseerd door VLESP

Voor personen die worstelen met zelfmoordgedachten zijn amper specifieke behandelingen voorhanden. Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) onderzocht twee groepstrainingen die zich specifiek richten op het omgaan met zelfmoordgedachten: een cognitieve training die gebaseerd is op mindfulness ('MBCT-S') en een training die focust op toekomstgericht denken en doelen stellen ('Toekomstgerichte training').

Wat biedt deze opleiding?

Deze groepstraining is gebaseerd op technieken uit de cognitieve gedragstherapie, probleemoplossende therapie en positieve psychologie. De opleiding biedt je specifieke kennis om suïcidale personen te leren denken in mogelijkheden, het leren een beeld te vormen van wat wél zou kunnen in de toekomst door het opstellen van kleine persoonlijke doelen. Een ander belangrijk onderdeel vormt het opmaken van een safety plan waarmee deelnemers stap voor stap geleerd wordt om een suïcidale crisis te herkennen en die crisis beter het hoofd te bieden. De training werd ontwikkeld aan de Vrije Universiteit Amsterdam en door VLESP aangepast en onderzocht voor gebruik in Vlaanderen

Wie kan deelnemen?

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding en trainer te kunnen worden gelden volgende criteria:

  • Min. 3 jaar klinische ervaring, bij voorkeur ervaring met suïcidale personen, bij voorkeur psychotherapie-opleiding;
  • Min. 1 jaar ervaring met het geven van groepstherapie of het begeleiden van groepen.

Wat kost deze opleiding?

Prijs voor deze opleiding (inclusief, trainershandleiding, deelnemerswerkboek, twee intervisiemomenten): €150

Aangesloten bij een GGZ netwerk? Dan kom je in aanmerking voor verlaagd tarief. Informeer bij VLESP of de opleiding door jouw netwerk wordt aangeboden.

Interesse?

Interesse of wens je graag bijkomende info? Ga naar Zelfmoord1813.be/groepstraining of mail je vraag naar lies.pittoors@ugent.be.
Plaatsen zijn beperkt om zo voldoende interactie en leermogelijkheden te scheppen, dus meld je snel hier aan en wij nemen telefonisch contact met je op.