Ga verder naar de inhoud

10 mei 2022 - Verdiepende webinar voor hulpverleners. Hoe vanop afstand in gesprek gaan met iemand die aan zelfmoord denkt? - online

10 mei 2022
Georganiseerd door Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Hulpverlening vanop afstand werd door de Corona-pandemie jammer genoeg een opgelegde uitdaging. Een uitdaging die aanzette om alle digitale hulpmiddelen ter hand te nemen om cliënten met zelfmoordgedachten vanop afstand te begeleiden. De online hulpverlening heeft haar beperkingen maar biedt ook veel mogelijkheden.

De jarenlange ervaring van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ) met online en telefonische hulpverlening bij de Zelfmoordlijn, vormt de basis voor een verdiepende webinar die dieper ingaat op hoe acuutheid ingeschat kan worden en hoe je dan verder in gesprek kan gaan eenmaal deze acuutheid ingeschat is. Verder wordt ingegaan op wanneer en hoe je een gesprek kan afronden. De webinar is interactief en praktijkgericht.

Voor wie is deze vorming interessant?

Hulpverleners of andere professionals die in de dagelijkse hulpverlenerspraktijk op zoek zijn naar een verdiepende vorming om vanop afstand een suïcidale cliënt of collega te begeleiden of op te volgen.

Hoewel de webinar voor alle hulpverleners en professionals openstaat, is het aangewezen om al een basiskennis over suïcidepreventie te hebben. Deze webinar bouwt verder op de basiskennis en vraagt om voldoende praktijkervaring met het thema.

Wat kan je verwachten?

De webinar bouwt verder op de basiskennis over suïcidepreventie en pikt in op concrete praktijkervaring van de deelnemers.

Praktisch

De vorming vindt plaats via Zoom op 21 december, van 9u30 tot 12u30. Deelnameprijs aan de webinar bedraagt € 50. Je ontvangt na inschrijving (indien gewenst) een factuur. Je ontvangt een bevestigingsmail met een deelnemerslink. Mocht je deze mail niet ontvangen, kijk dan ook bij je SPAM. Voor de verdiepende webinar voor hulpverleners reiken we een aanwezigheidsattest uit.

Interesse?

Meld je dan aan via het formulier hieronder! De vorming kan pas doorgaan vanaf 6 deelnemers.

Schrijf je hier in:

Naam