Vorming op maat - Therapeutische interventies bij rouwen na zelfdoding

Voor wie is deze vorming interessant?

Deze vorming op maat is gemaakt op maat van psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, rouwtherapeuten, rouwcounselors, artsen e.a. hulvperleners die in contact komen met nabestaanden na zelfdoding. 

 

Wat kan je verwachten?

Deze vorming start met de basiskennis die een hulpverlener nodig heeft om een nabestaande na zelfdoding veilig en correct te ondersteunen. Bij het begeleiden van een nabestaande na zelfdoding, is er nood aan een specifieke aanpak die niet indentiek is als bij andere overlijdensoorzaken. De risico's, moeilijkheden en de algemene impact van een zelfdoding worden besproken.

In deze vorming, die op vraag en op maat georganiseerd wordt, gaan we ook dieper in op enkele helende therapeutische methodieken voor nabestaanden na zelfdoding, zowel stabiliseren  als confronterend, en specifieke methodieken rond schuldgevoelens, waarom-vraag & contextuele techniecken voor het gezin. 

De vorming biedt verschillende werkvormen, casussen en voorbeelden aan. 

Praktisch

Deze vorming wordt op vraag en op maat georganiseerd. 

Interesse?

Werkgroep Verder na Zelfdoding, deelwerking VLESP

Expertisecentrum rouwen na zelfdoding.

Mail naar info@werkgroepverder.be voor meer informatie.

 

Indien het e-mailadres van de deelnemer niet dezelfde is als de jouwe, gelieve hier dan het e-mailadres van de deelnemer in te vullen.
CAPTCHA
Deze vraag stellen we om te testen of je al dan niet een echte persoon bent. Zo kunnen we spam vermijden.

© Zelfmoord1813 - disclaimer