Online steun vinden bij lotgenoten

Openlijk praten over de tegenstrijdige emoties die je als nabestaande ervaart is niet gemakkelijk. Internet biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige, anonieme en flexibele manier met lotgenoten in contact te komen. Net als face-to-face lotgenotencontact, kan online lotgenotencontact een positieve bijdrage leveren aan je rouwproces en je mentale welbevinden. Hieronder vind je het online aanbod van Werkgroep Verder.

Online gespreksgroep
Online forum
Herinneringssite Ik draag je mee 

Online gespreksgroep

Naast de face-to-face gespreksgroepen biedt Werkgroep Verder de mogelijkheid om deel te nemen aan een online gespreksgroep. Deze groep staat onder begeleiding van professionele hulpverleners.

Er zijn verschillende redenen om deel te nemen aan dit online lotgenotencontact. Voor sommigen is het om één of andere reden moeilijk om naar een gespreksgroep te komen: de data passen niet, het vervoer ligt moeilijk, of er is geen oppas voor de kinderen. Anderen praten gewoon liever anoniem of hebben behoefte aan een bijkomend contact met lotgenoten, naast de gewone gespreksgroepen. 

Praktische informatie

De onlinegroep gaat door iedere laatste woensdag van de maand tussen 19u-21u. Via deze link word je doorverwezen naar de website van Werkgroep Verder, waar je na registratie kan deelnemen aan de chat.

top

Online forum

Het online forum biedt een (anonieme) ontmoetingsplaats om ervaringen en vragen met elkaar uit te wisselen. Nabestaanden richten zich vaak tot lotgenoten om steun en erkenning te vinden, en om openlijk met het verlies te kunnen omgaan. Vaak tracht men doorheen het eigen verlies andere lotgenoten nabij te zijn en te helpen rouwen.

Het forum is bedoeld voor iedereen die iemand uit de zijn of haar omgeving verloren heeft door zelfdoding.

Op het forum vindt elk een veilige en anonieme plek om met anderen in 'gesprek' te gaan.

Praktische informatie

Vooraleer je iets kan plaatsen op het de online steungroep, dien je een account aan te maken. Klik hier om rechtstreeks naar het online forum van Werkgroep Verder te gaan. 

top

Herinneringssite 'Ik draag je mee' 

Op de herinneringssite van Werkgroep Verder kan je zelf je dierbaren die door zelfdoding overleden zijn, herdenken. Of je kan elkaar op de herdenkingsdag als nabestaanden steunen en troosten. De herinneringssite is terug te vinden via deze link.

© Zelfmoord1813 - disclaimer