Dag van de nabestaanden

 

Sinds 2002 organiseert Werkgroep Verder elk jaar rond eind november de Dag van de Nabestaanden. Deze dag staat in het teken van nabestaanden na zelfdoding, hulpverleners en politie.

De  16de editie gaat door op 25 november  2017  in het Elewijt-Center in Zemst!

Programma
Bekijk het verslag van de afgelopen dagen van de nabestaande

Programma

Het programma start in de voormiddag met een plenair gedeelte. Het omvat verschillende lezingen, getuigenissen, de uitreiking van de mediaonderscheiding en een gezamenlijk afscheidsritueel. In de namiddag worden verschillende lotgenotengroepen en workshops georganiseerd. Zowel in de voor- als namiddag is er een aangepast programma voor kinderen en jongeren waarbij er gewerkt wordt rond hun verhaal en gevoelens. 

 

Thema 2017: nog niet gekend

Download hier ons Programma van de Dag van de Nabestaanden 2016.

 

Nabestaanden die voor het eerst aanwezig zijn op de dag van de nabestaanden, kunnen beroep doen op een ‘buddy’ om hen aan het onthaal op te vangen en te begeleiden doorheen de dag. Doventolken zijn beschikbaar op aanvraag. 

Tijdens de dag is er doorlopend een praatruime voorzien waar nabestaanden en/of hulpverleners beschikbaar zijn voor een persoonlijk gesprek.

 

"In 2011 ben ik voor de eerste keer naar de Dag van de nabestaanden geweest van Werkgroep Verder. Daar heb ik een ballon met kaartje opgelaten, waarop ik naar mijn moeder had geschreven dat ik haar miste, en dat ik haar vergaf voor wat ze had gedaan. Dat gaf me zo'n bevrijdend gevoel!"

top

Bekijk het verslag van de afgelopen Dagen van de Nabestaanden

 

© Zelfmoord1813 - disclaimer

Creatie: Kunstmaan