Scholen gezocht voor evaluatie van een serious game gericht op versterken van geestelijke gezondheid.

Serious Game

Het doel van de studie is om het effect van een serious game voor het versterken van de geestelijke gezondheid bij jongeren na te gaan. Een serious game is een computerspel waarmee we een serieus doel willen bereiken, in dit geval het versterken van de geestelijk gezondheid bij jongeren tussen 12-16 jaar. Er zal hierbij gebruik gemaakt worden van psychotherapeutische elementen die wetenschappelijk onderbouwd zijn. De studie wordt uitgevoerd door de Universiteit Gent in opdracht van de Vlaamse Minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding.

Wetenschappelijke Evaluatie

Wij zijn op zoek naar middelbare scholen die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan de wetenschappelijke evaluatie van deze game. De evaluatie zal, behoudens de COVID-19-situatie, doorgaan in september – oktober 2020.

Om het effect van de serious game na te gaan, vergelijken we twee groepen deelnemers met elkaar, met name een interventiegroep en een controlegroep. Alle leerlingen uit één klas zullen steeds in dezelfde groep zitten. Na het invullen van de eerste vragenlijst (pre-meting), zal willekeurig (at random) bepaald worden in welke groep een klas wordt ingedeeld. De personen in de interventiegroep zullen de game meteen kunnen downloaden op hun smartphone of tablet en zo toegang krijgen tot de game. Ze zullen gevraagd worden om de game uit te spelen en krijgen hiervoor 2 weken de tijd. Na die twee weken zullen ze opnieuw gevraagd worden om een vragenlijst (post-meting) in te vullen.

De personen uit de andere groep, met name de controlegroep, zullen de game pas na 2 weken kunnen spelen wanneer ze de tweede en laatste vragenlijst (post-meting) hebben ingevuld.

Interesse?

Indien u meer informatie wenst of interesse hebt om deel te nemen aan deze studie, vul dan onderstaand formulier in. Eind augustus zullen de onderzoekers contact met u opnemen.

CAPTCHA
Deze vraag stellen we om te testen of je al dan niet een echte persoon bent. Zo kunnen we spam vermijden.

© Zelfmoord1813 - disclaimer